Mi lesz, ha lejár az egy év?

Tisztelt Doktor Úr! Megköszönöm gyors válaszát a Palixiddal kapcsolatos kérdésemre, de lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, válaszából ítélve gondolom ezt. Én azt olvastam, hogy a Palixid csak egy évig képest hatást gyakorolni a betegre eredményesen, s ezért kérdeztem, hogy mi lesz egy év után. Szerencsére Nagynénémnél eddig segített jól tapasztalhatóan, de sajnos ebben az évben augusztusban jár le az a bizonyos egy év. Valóban van ilyen tapasztalat, hogy egy év Palixid szedést követően már hatástalan a gyógyszer, s csak addig tudja késleltetni az Alzheimer kór romását? Köszönöm szépen válaszát, tisztelettel és üdvözlettel: Nagy Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza demencia témában

Kedves Kérdező!

Nincs tudomásom arról, hogy az említett gyógyszer csupán egy évig lenne hatékony. Mindenesetre célszerű évente állapotfelmérést végezni és szükség esetén a gyógyszerkiegészítés/gyógyszerváltás kivitelezése.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 16., 06:56; Megválaszolva: 2021. április 18., 12:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar