Görcsös remegés

Tisztelt Doktornő! A kisfiúnknál pár napja fura tünetek jelentkeztek. Állítólag nem epilepsziás roham, mert akkor fájdalmakról adna jelet, de ő nem, néha még mosolyog is. Szóval a tünet amit produkál az a remegés, kicsit mintha erőlködne. Befesziti a kezeit, grimaszól és kicsit kidülleszti a szemeit. Többnyire látszik, hogy tudatánál van. 1-2 alkalommal volt mintha ezt elvesztette volna és utána nem tudta hol van. Egy alkalommal sétált velem, mentünk a férjem felé. Akkor a férjem látta, hogy olyan fejet vág és feszit, de közben én nem éreztem semmit, ugyan abban a tempóban sétált és még az ujjamat se szorította meg. Mi lehet a baj? Ami még talán fontos lehet, hogy HELLP szindrómával született természetes úton, de ő jól volt utána csak a cukra volt alacsony. Köszönöm a választ! BB

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Tisztelt szülő!

Nem tudom látatlanban megmondani, mi ez. Az nem zárja ki az epilepsziás rohamot, hogy a gyermek nem panaszkodik fájdalomra, a mosoly pedig lehet a roham részjelensége is.

A HEllp syndromához valószínűleg nincs köze.

Érdemes időpontot kérni epilepszia szakrendelésre, epilepsziában jártas neurológushoz (az epilepsziában történő jártasság adott esetben szükséges, nem minden gyermekneurológus jártas az epilepsziás rohamok felismerésében! ) és addig is, ameddig bejutnak az epileptológushoz, a jelenségeket fel kell venni a telefonnal videóra!

Megnyugtató vizsgálati eredményeket kívánok!

Kérdés: 2016. november 20., 17:07; Megválaszolva: 2016. november 23., 23:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mededek hullám az eegn
Tisztelt Doktornő! Röviden a kérdésem annyi lenne, hogy az eeg vizsgálaton a meredek hullám epileptiform jelnek minősül-e, de a biztonság...
Lamolep és Rivotril
Tisztelt Doktornő! Az előbbi levelemből még egy kérdés kimaradt. Az, hogy ilyen magas dózisban szedem a Lamolepet, vagyis nem tudom, hogy annak...
Lamolep és Rivotril
Tisztelt Doktornő! Tegnap írtam Önnek, de a kérdéseimből van, ami kimaradt. Ha véletlenül van, amit újra megkérdezek, akkor elnézését...
Folyamatos kézemelés.
Kedves Doktornő! Kisfiam lassan 3 éves! Mindig normális ütemben fejlődött, szépen mondatokban beszél már! Közösségbe jár, szívesen játszik...
Mi lehet az ájulás pontos oka?
Tisztelt Kerekes Doktornő! Kisfiam most 11 éves. Már 8, 9 éves korában is előfordult, hogy minden, a térdét ért ütődés következtében kb.10...