Lamolep és Rivotril

Tisztelt Doktornő! Az előbbi levelemből még egy kérdés kimaradt. Az, hogy ilyen magas dózisban szedem a Lamolepet, vagyis nem tudom, hogy annak számít-e napi 2x100 mg és a Rivotrilt délben 0, 5 mg, este 1, 5 mg - hatással van a méhen belüli hormonális fogamzásgátlóra (Mirena a neve, levonorgestrelt tartalmaz)? Tehát teszem azt, hiába semleges antiepileptikumok a Lamolep és a Rivotril, ha egy bizonyos dózis felett szedem gyengítheti a fogamzásgátlót? Vagy ez dózisfüggetlen, semleges és kész? Mintha egy angol nyelvű oldalon azt olvastam volna, hogy napi 300 mg Lamolep már csökkenti a Levonorgestrel hatását, de arra nem jöttem rá a cikkből, hogy csak a fogamzásgátló tablettára gondolnak, vagy a helyileg alkalmazható Mirenára is. Mert a nőgyógyászom úgy magyarázta, a Mirena nem jut be a véráramba, ezáltal nem találkozik az antiepileptikummal. Elnézést, ha kicsit hosszú voltam! Köszönettel: Kováts Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Epilepszia témában

Tisztelt Kata!

Valóban, a Lamolep és a Rivotril nem gyengítik a méhen belüli eszköz hatékonyságát semmilyen adagban.

Kérdés: 2018. június 22., 17:48; Megválaszolva: 2018. június 23., 23:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mededek hullám az eegn
Tisztelt Doktornő! Röviden a kérdésem annyi lenne, hogy az eeg vizsgálaton a meredek hullám epileptiform jelnek minősül-e, de a biztonság...
Lamolep és Rivotril
Tisztelt Doktornő! Tegnap írtam Önnek, de a kérdéseimből van, ami kimaradt. Ha véletlenül van, amit újra megkérdezek, akkor elnézését...
Görcsös remegés
Tisztelt Doktornő! A kisfiúnknál pár napja fura tünetek jelentkeztek. Állítólag nem epilepsziás roham, mert akkor fájdalmakról adna jelet, de ő...
Folyamatos kézemelés.
Kedves Doktornő! Kisfiam lassan 3 éves! Mindig normális ütemben fejlődött, szépen mondatokban beszél már! Közösségbe jár, szívesen játszik...
Mi lehet az ájulás pontos oka?
Tisztelt Kerekes Doktornő! Kisfiam most 11 éves. Már 8, 9 éves korában is előfordult, hogy minden, a térdét ért ütődés következtében kb.10...