Folyamatos kézemelés.

Kedves Doktornő! Kisfiam lassan 3 éves! Mindig normális ütemben fejlődött, szépen mondatokban beszél már! Közösségbe jár, szívesen játszik másokkal is! De 3 napja észrevettünk rajta valami furcsát! Folyamatosan emelgeti a kezét, hol az egyiket, hol a másikat vagy mindakettőt! Játék közben is! Nagyon sokszor! Olyan mintha zavarná a ruha de hiába öltöztetjük át ugyanúgy csinálja! Nagyon sokszor piszkálja a fejét az arcát! Megkérdezzük mindig fáj e valamilye azt mondja nem! És amit mostanában még gyakran csinál az az, hogy elkezd sokat pislogni pár másodpercig aztán abba hagyja! Mitől lehet ez? Lehet csak egy berögzült szokás vagy lehet valami komolyabb baj is? Válaszát Köszönöm: Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Epilepszia témában

Kedves Edina!

Hát látatlanban nehéz megítélni, lehet újonnan felvett szokás, és lehet epilepsziás jelenség is.

Ha a mozgás nem múlt el, és rossz megérzést vált ki Önben, akkor érdemes időpontot kérni egy EPILEPSZIÁBAN JÁRTAs neurológushoz (ha lehet, epilepszia szakrendelésre vagy epilepszia centrumba) és felvenni telefonra a jelenséget, amit az epileptológus meg tud majd nézni. Reméljük, megnyugtató véleményt kapnak majd! Addig ne szorongjon, mert remélhetőleg nincs semmi baj, erre nagyobb az esély!

Kérdés: 2015. december 29., 22:00; Megválaszolva: 2015. december 29., 23:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mededek hullám az eegn
Tisztelt Doktornő! Röviden a kérdésem annyi lenne, hogy az eeg vizsgálaton a meredek hullám epileptiform jelnek minősül-e, de a biztonság...
Lamolep és Rivotril
Tisztelt Doktornő! Az előbbi levelemből még egy kérdés kimaradt. Az, hogy ilyen magas dózisban szedem a Lamolepet, vagyis nem tudom, hogy annak...
Lamolep és Rivotril
Tisztelt Doktornő! Tegnap írtam Önnek, de a kérdéseimből van, ami kimaradt. Ha véletlenül van, amit újra megkérdezek, akkor elnézését...
Görcsös remegés
Tisztelt Doktornő! A kisfiúnknál pár napja fura tünetek jelentkeztek. Állítólag nem epilepsziás roham, mert akkor fájdalmakról adna jelet, de ő...
Mi lehet az ájulás pontos oka?
Tisztelt Kerekes Doktornő! Kisfiam most 11 éves. Már 8, 9 éves korában is előfordult, hogy minden, a térdét ért ütődés következtében kb.10...