• koponya mr vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/doktorúr! voltam koponya mr vizsgálaton és a leleten ez áll.a vizsgálat axiallis T2, Flair, diffusios szekvenciával coronalis C2 StIR, sagittalis T1, valamint posztkontrasztos axialis T1 szekvenciával valamint MRA szekvenciával történt fejfájás okának keresése céljából. ... MRA szekvencián bal artéria cerebri posterior középső harmadán körülirt kis tágulat található mely kisfokú aeorismának megfelelhet. Ennek dsa vizsgálata kontrollja javasolt. Más eltérés az artériákon nem található. má eltérés nem nem volt kimutatható. még nem mentem vissza a neurologiára mert időpontot kellkérnem csak utánaolvasgattam. Most akkor életveszélyben vagyok? 34éves vagyok évek óta fája fejem, de amiota megkaptama leletet aludni sem tudok, teljesen kikészültem, nagyon félek... Mennyire lehet sulyos? mi az a dsa? végénmég agyműtétem lesz? közönettel TAnita

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Az egyik bal oldali agyi eren (artéria cerebri posterior)egy kis tágulatot írtak le, melynek méretét nem pontosították. Ezek a kis tágulatok, attól függően, hogy mekkorák okozhatnak esetleg problémát. A vérzésveszélye ezeknek akkor nagyobb, ha a méretük 7 mm feletti, akkor szoktak műtétet is javasolni, mely napjainkban már katéteres úton, feltárás nélkül történik. A fejfájásért ez az elváltozás nagy valószínűséggel nem felelős. A betegeknél leggyakrabban mellékleletként kerülnek felismerésre ezek a kis aneurymak és soha semmilyen problémát nem okoznak. Nyugodjon meg, nincs közvetlen életveszélyben. A saját megnyugtatása miatt idegsebészeti és ismételt neurológiai vizsgálat javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 11:50; Megválaszolva: 2012. január 23., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: