Koponya MR+MRA vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta remeg a kezem,ami az utóbbi időben erősödött. Elmentem egy neurológushoz, aki azt mondta essencialis tremora gyanakszik, de csináljunk egy MRI vizsgálatot is a pontos diagnózis felálításához. A napokban megérkezett az eredmény: A koponya MR és MRA vizsgálata: Középvonal megtartott. Normális tágasságú intra-és extracerebralis liquorterek. Az agyállományon belül kóros eltérés nem látható. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az SWI sorozaton vérzésre, éranomaliára utaló eltérés nincsen. Az intracranialis MRA felvételeken mindkét ACA bal oldalról ered. A jobb ACP az ACI-ból ered. A T2S felvételeken az arteria basilaris körül BP: -4-től BP: -14-ig magas jelű sáv látható, melyet jelmentes vonal határol. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A csontokban kóros jel nem látható. A melléküregek légtartóak. Vélemény: Intracerebralisan strukturális eltérés nincsen. Arteria basilaris eltérése régi sérülés lehet. Idegsebészeti konzílium javasolt. Szeretnék öntől a hétköznapi nyelven is érthető magyarázatot kapni a MRI eredményéről. A válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

A koponya MR-en biztosan kóros eltérés nem ábrázolódik, a leírt éreltérés lehet akár veleszületett dolog is. A kézremegéshez biztosan nincs köze. Célszerű az MR leletről másodvéleményt kérni, a jelenlegi kissé megfoghatatlan a számomra.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. február 18., 10:23; Megválaszolva: 2022. február 20., 15:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
A tisztelt Doktor Úr tanácsát kérem
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném szíves tanácsát kérni. 2018-ban kezdődött az a folyamat, hogy úgy érzem, sokszor a gondolkozásom...
Mr vizsgálat
Jó napot kívánok!szédülés és zsibbadás miatt mentem orvoshoz aki koponya MR-re küldött. Ez lett az eredménye: A supra- és infratentorialis külső...
koponya mr vélemény magyarázata
Tisztelt Fehér Gergely! Kérném az MR véleményt számomra elmagyarázni szíveskedjen. Közepes fokú microvascularis károsodás(Fazekas II) Atrophia...
Koponya MR
Kedves Doktor Nő/Úr! Meg szeretném kérdezni hogy az alábbiak mit jelentenek!? Supratentorialisan a frontalis lebenyek területén néhány 2-3 mm es T2...