Koponya MR vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr! Már 1 hónapja zsibbad a bal karom és bal lábam, háziorvosom és egy neurológus MR vizsgálatot kért scesozis multiplex gyanúval. Inzulin rezisztenciám van, és gerinc ferdülésem is, ami esetleg okozhatja a zsibbadást. MR vizsgálat eredménye a következő volt: A középvonal megtartott. A foramen magnum szabad. Tágabb cisterna cerebelli Magna látható, egyebekben normális tágasság külső és belső liquorterek. A bal oldalkamra kissé tágabb az ellenoldalinál, nem kórjelző értékű. Mindkét féltekében tágabb perivascularis terek ábrázolódnak. A bal oldalon frontálisan magasan a vertex közelében a subcorticalis fehérállományban 2mm kürüli, T2 súlyozott és FLAIR képeken magas jelintenzitású góc figyelhető meg, kórjelző értéke kérdéses. Az agyállományban kóros kontrasztanyaghalmozás nem különíthető el. Kérdésem az lenne, mi is a kórképem? Köszönettel: Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

A neurológiai vizsgálat eredménye nem ismert, sosem az MR képet, hanem a beteget gyógyítjuk. A koponya MR-en panaszait magyarázó eltérés nincs, a lelet nem utal sclerosis multiplexre leírás alapján, de mint említettem, Önt nem vizsgáltam és a képet sem látom. A leírt egy kis eltérés akár a cukorbetegség következményeként is létrejöhetett, nem kórjelző.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. március 02., 16:10; Megválaszolva: 2021. március 04., 09:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr vizsgálat
Jó napot kívánok!szédülés és zsibbadás miatt mentem orvoshoz aki koponya MR-re küldött. Ez lett az eredménye: A supra- és infratentorialis külső...
koponya mr vélemény magyarázata
Tisztelt Fehér Gergely! Kérném az MR véleményt számomra elmagyarázni szíveskedjen. Közepes fokú microvascularis károsodás(Fazekas II) Atrophia...
Koponya MR
Kedves Doktor Nő/Úr! Meg szeretném kérdezni hogy az alábbiak mit jelentenek!? Supratentorialisan a frontalis lebenyek területén néhány 2-3 mm es T2...
Nagy a baj?
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Magánúton voltam MR/MRA vizsgálaton, de orvosnál még nem jártam.Jövő héten van időpont a kiértékelésre, de már szeretném...