Mr vizsgálat

Jó napot kívánok!szédülés és zsibbadás miatt mentem orvoshoz aki koponya MR-re küldött. Ez lett az eredménye: A supra- és infratentorialis külső és belső liquortér normális tágasságú, az agykamrák nem diszlokáltak. Középvonali tömegáttolás nincs. A kisagy - híd szöglet mindkét oldalon szabad. A meatus acusticus internus mko. norm tágasságú, a két oldalt összehasonlítva szimmetrikusak, bennük az idegképletek szabadon követhetők. A jobb nagyagyféltekében a cella media dorsalis részétől közvetlenül lateralisan egy igen halvány kerekded 7 mm-es fehérállományi lézió van diffúziógátlás nélkül. Az agyállományban egyéb kóros szignál nem észlelhető. Vélemény: Soliter halvány paraventricularis fehérállományi lézió jobb oldalon cerebralisan. Egyéb kórjelző értékű eltérés nem ábrázolódott Hashimoto szindrómam van, és inzulin rezisztencia a szédülés abba maradt, a zsibbadás néha, inkább este elojon, de nem vészes, reggelre elmúlik. Kérdésem mi az a lézió? Van félni való? Köszönettel Eszter

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

A vizsgálat az agyban nem mutat kóros eltérést. A leírt kisméretű foltnak klinikai jelentősége nincs, nem kell vele foglalkozni.

Jó lenne tudni, a zsibbadást hol érzi? Fej, karok, kezek, lábak, lábfejek, vagy mindenhol?

Mindenesetre B vitamin pótlás, Mg, Ca és D vitamin segít a perifériás ideg eredetű kellemetlen érzések megszüntetésében.Nem zárhatjuk ki,hogy panaszai a pajzsmirigy betegségével függenek össze.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. május 16., 21:20; Megválaszolva: 2019. május 28., 08:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR+MRA vizsgálat eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta remeg a kezem,ami az utóbbi időben erősödött. Elmentem egy neurológushoz, aki azt mondta essencialis tremora gyanakszik...
Koponya MR vizsgálat eredménye
A tisztelt Doktor Úr tanácsát kérem
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném szíves tanácsát kérni. 2018-ban kezdődött az a folyamat, hogy úgy érzem, sokszor a gondolkozásom...
koponya mr vélemény magyarázata
Tisztelt Fehér Gergely! Kérném az MR véleményt számomra elmagyarázni szíveskedjen. Közepes fokú microvascularis károsodás(Fazekas II) Atrophia...
Koponya MR
Kedves Doktor Nő/Úr! Meg szeretném kérdezni hogy az alábbiak mit jelentenek!? Supratentorialisan a frontalis lebenyek területén néhány 2-3 mm es T2...