• Mr vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!szédülés és zsibbadás miatt mentem orvoshoz aki koponya MR-re küldött. Ez lett az eredménye :A supra- és infratentorialis külső és belső liquortér normális tágasságú, az agykamrák nem diszlokáltak. Középvonali tömegáttolás nincs. A kisagy - híd szöglet mindkét oldalon szabad. A meatus acusticus internus mko. norm tágasságú, a két oldalt összehasonlítva szimmetrikusak, bennük az idegképletek szabadon követhetők. A jobb nagyagyféltekében a cella media dorsalis részétől közvetlenül lateralisan egy igen halvány kerekded 7 mm-es fehérállományi lézió van diffúziógátlás nélkül. Az agyállományban egyéb kóros szignál nem észlelhető. Vélemény: Soliter halvány paraventricularis fehérállományi lézió jobb oldalon cerebralisan. Egyéb kórjelző értékű eltérés nem ábrázolódott Hashimoto szindrómam van, és inzulin rezisztencia a szédülés abba maradt, a zsibbadás néha, inkább este elojon, de nem vészes, reggelre elmúlik. Kérdésem mi az a lézió? Van félni való? Köszönettel Eszter

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező ! A vizsgálat az agyban nem mutat kóros eltérést. A leírt kisméretű foltnak klinikai jelentősége nincs, nem kell vele foglalkozni. Jó lenne tudni, a zsibbadást hol érzi? Fej, karok, kezek, lábak, lábfejek, vagy mindenhol? Mindenesetre B vitamin pótlás, Mg, Ca és D vitamin segít a perifériás ideg eredetű kellemetlen érzések megszüntetésében.Nem zárhatjuk ki,hogy panaszai a pajzsmirigy betegségével függenek össze. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 16., 21:20; Megválaszolva: 2019. május 28., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: