Hirdetés
      • Bechterew kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Érdekelne, hogy hol végzik a vizsgálatot (ha jól tudom, HLA-B27 tipizálást), ami, ha csak 90 százalékosan is, de megmutatja, hogy Bechterewes vagyok, vagy sem? Senki nem tudja, illetve minden orvosom mást mond, sőt, állítják, hogy az OEP volumencsökkentése miatt nem is fogják rajtam elvégezni... Mi az igazság? Megtudhatom valahogy, hogy beteg vagyok, vagy sem? Köszönettel:

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Bechterew kór, HLA tipizálás témában

        Tisztelt KÉrdező! A HLAS tipizálás nem mondja meg, hogy van- e Bechterew kór. Ha az pozitiv az ön esetében, akkor a Bechterew kór valószínűsége magasabb, de valójéban egészségesekben is bizonoys százalékban jelen van, illetve más betegségekben is. Itt mindig a klinikai tünetek az elsődlegesek, illetve hogy egyéb eltérés,pl. sacroileitis jelen van-e az Ön esetében. Ha nincs hajnali derékfájdalom, mely mozgásra enyhül, gerincmerevség, és egyéb laboreltérés, akkor még akkor sem lehet kimondani a Bechterew kór diagnózisát, ha pozitív a genetikai vizsgálat eredménye. Egyébként reumatológiai rendelésen tudják megcsinálni, abban a nagyobb centrumokban, kórházakban. Ez helytől is függ, hogy az adott rendelésnek mihez van joga, milyen laborháttérrel rendelkezik. De klijnikai tünetek nélkül nem szabad, illetve nincs értelme elvégezni a vizsgálatot.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 13:57; Megválaszolva: 2011. június 26., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés