Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia

rheumatológus szakértőnk
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Golf Könyök

Kedves Gábor! Valóban a munka, a speciális megerőltető mozgások következménye lehet, hogy a köynöknél, illetve a kézujjnál az inak fájdalmassá váltak a megerőltetés következtében. E fenti kezelések mellett, illetve pihentetésre ennek el kellett volna múlnia. Ha tartósan a konzervatív terápia miatt nem szűnnek a panaszok, akkor ritkább esetben ortopédián műtétet is végeznek, felszabadítják a gyulladt, letapadt ínt. De előtte meg lehet próbálni a rögzítést, ami sínnel, vagy gipsszel történhet. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy az eredeti munkakörében ugyanúgy el fogja tudni látni a munkáját.

mitől fáj a hátam?

Tisztelt Kérdező! A leírás, tünetek alapján inkább porckorong probléma lehet, ennek következménye az izmok bekeményedése, fájdalma. A tornát mindenképpen érdemes folytatni, illetve izomlazítót meg lehet próbálni. A derékmelegítőt szintén érdemes használni, mert annak is izomlazító hatása van. Egy reumatológiai vizsgálatra menjen el, hogy megvizsgálják a mozgásokat, megnézzék, hogy van-e lesugárzó gyöki tünete.

nyaki és háti gerinc rtg lelet

Tisztelt Kérdező! A gyógytornát ajánlanám, mert az oldja meg hosszabb távon a problémáját. Természetesen a massage is segít az izomgörcösk oldásában, általános közérzetet is javtja, oldja a feszültséget, de csak átmeneti hatása van. A nyaki gerincen a görbület megváltozott, ez tartásio rendellenességre utal. A háti gerincen szintén van gerincferdülés. Ezek egyértelműen arra utalnak, hogy kényszertartásban tölti a nap legnagyobb részét.

Izületi panaszok

Tisztelt kÉrdező! Valószínű, hogy innkább kopásos ízületi betegsége van, és nem a Lyme kórral öszefüggésben fájnak az ízületek. Bár ez utóbbi elviekben fennmaradhat gyulladásos ízületi betegségként, de akkor ezt ízületi duzzanat is kíséri a fájdalmak mellett. A szívbetegsége, magasvérnyomása nincsen összefüggésben az ízületi panaszaival. Próbáljon meg porcvédőt is szedni, illetve rendszeresen tornázni.

jadeköves masszázs gerincproblémánál

Tisztelt Kérdező! Ez a massage-ágy vérbőséget idéz elő, illetve izomlazító, ezáltal fájdalomcsillapító hatása van. Keringési problámák, szívelégtelenség, daganatos betegség mindenképpen ellenjavallatot képez.