• Csuklósérülés miatti fájdalmam nem szűnik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos! Tavaly Áprilisban egy küzdősportos edzésem folyamán csuklósérülést szenvedtem. A hónapokon át tartó konzervativ kezelések( 4 felé gyulladáscsökkentő, kenőcsök, lóbalzsam, 4 hét sín) eredménytelenek voltak. Közben röngen, mri, vérképek negativak azonban ultrahang felveti a szalagsérülés gyanuját. Maga a fájdalom a singcsont környékén jelentkezik főleg terhelésre de 2-3 hónapja már alaphelyzetben is fáj főként este/éjszaka. Csuklóartroszkopos mütétem lesz márciusban. Legnagyobb gond az volt hogy az első orvosom nem foglalkozott velem csak elküldött, hozzáértő doktorhoz csak decemberben kerültem. Körülbelelül Augusztusban a bal csuklóm is elkezdett fájni ugyanott ahol a jobb viszont az ott lévő fájdalmat levitte a gyulladáscsökkentő. Azonban a mai napig érzem a bal kezemet, de nem fáj és terhelésre sem. Viszont év eleje óta a bal kezemen elkezdtem érezni a hüvely, mutató, középső ujjamat.Feltünt hogy a csuklóm hátoldalán az inaknál mintha egy kis duzzanat lenne. Ezt bekentem egyszer flectorral és levitte a fájdalmat. Viszont ujból visszajött…. Kérdésem az lenne hogy mit tehetek? kenjem flectorral 1-2 hétig? Merre/ hogyan tovább és milyen vizsgálatok lennének szükségesek ha a fájdalom mermarad? Az a gond hogy mindenképp a sébészemhez akarok menni csak sajnos 80km tőlem a klinika ezért időbe telik mire eljutok oda és addig szeretnék kiprobálni pár dolgot a bal kezemre vonakozóan. Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a csuklófájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A panaszait több dolog is okozhatja. A duzzanat akár ganglion is lehet, ami nem más mint az ízületi tok, vagy az ínhüvely gyulladás, megerőltetés, vagy valamilyen trauma hatására létrejött kiboltosulása. Ha ezzel állunk szemben, akkor pihentetés és nem szteroid gyulladáscsökkentők szedése segíthet. Ha előrehaladott a folyamat, akkor fizikoterápia és a műtét adhat eredményt. Erről is kérje ki sebésze véleményét!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 23., 21:20; Megválaszolva: 2012. január 24., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: