Csukló ízület

Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám semmilyen fizikai igénybevétel esetén (sport, munka) . Fél éve kezdett el fájni, amikor fizikai munkát/feladatot végzek vele. Az elmúlt 2 hétben pedig már folyamatosan fáj. (Hétvégi fizikai munka után kezdett el egyfolytában fájni.) Háziorvos írt fel gyulladáscsökkentőt (AFLAMIN) , illetve krémet (Zsohár Fastum) . Vállam is meghúzódott, így egyúttal arra is használom a felírt gyógyszereket.) Elmentem biztonság kedvéért csukló röntgenre. Ennek eredménye: "Fractura nem látható. A radio-carpilis ízületi rés ultaris része vetületében lágyrész meszesedések ábrázolódtak." Kérdésem: ez pontosan mit jelent? Mitől alakult ki, hogyan előzhető meg, hogyan kezelhető, milyen gyógyszer szedése javasolt, illetve milyen mozgás/torna javasolt? Egyébként jobbkezes vagyok, szóval számítógép/egér helytelen használata vélhetően nem lehet a bal csukló esetében ok a fájdalom/probléma kialakulására. A fent említett gyógyszereken kívül rendszeresen szoktam szedni a Biotech Usa Arthro Guard termékét a térdem miatt. (A jobb lábamon a középtérdszalag szakadása illetve műtéte 4 éve történt.) Ezen felül rendszeresen szedek multivitamint, Mg-CA-ot. A válaszhoz/diagnózishoz hasznos lehet a legfrissebb – december végi vérkép, ami alapján: koleszterin érték magasabb a megengedettnél (6, 1 az 5, 2 maximális helyett) . Vérsejtsüllyedés 11 mm/ó a- 1-10 sávon kívül. A neutrophil 43, 6% az 50-70 sávon kívül. A lymphocyta 41.9% a 24-40%-os sávon kívül. Az Eosinophil 4, 2% az 1-4 sávon kívül. A Hemoglobin 137 g/L a 140-175 sávon kívül. Egyéb eltérés nem volt a megadott sávértékekhez képest. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírtak alapján a kialakult lágyrész meszesedés többszöri, ismétlődő mikrotraumák, gyulladás, megerőltetés, ízületbe adott injekciók miatt lehet. Erre gyulladáscsökkentő tartós szedése javasolt, illetve kiegészítő vizsgálatok, mely miatt keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést. csuklószorító viselése, vagy fásli alkalmazása szintén javasolt.

Kérdés: 2017. január 20., 13:09; Megválaszolva: 2017. január 23., 16:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Fájó bal kézfej/csukló
Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először...
Csuklófájdalom számítógép miatt
Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen...
Ganglion műtét után
2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...
Szükséges e műtét?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne hogy még 1993-ban el volt törve a bal csuklóm. kaptam gipszet, de nem jól forrt össze, ezért altatásban újra...