Csuklófájdalom számítógép miatt

Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen hátrahajlítani a kezem, akkor már éreztem, hogy fáj. A leginkább azonban akkor érződik, ha megpróbálok rátámaszkodni. Képtelen lennék megtámasztani magam. Pont a hajlítás vonalában érzem a fájdalmat. Duzzanat, vagy egyéb dolog nen volt eddig. Meglátáson szerint azért alakult ki, mert abban az időben rengeteget számítógépeztem, nagyon sokszor nyomkodtam az egeret. Ráadásul az otthoni gépünk lent volt az ágy mellett, és onnan, eléggé kifordított csuklóval egereztem nagyon sokat. Mivel a támaszkodáson, illetve nagyonn fokú hajlításon kívül nem fájt, így igazán nem is foglalkoztam vele, majd csak elmúlik, de nem múlt: (Augusztus végén kezdtem el 2 hétig kenni Apranax krémmel. De nem volt javulás. Utána voltam 10 alkalmas UH kezelésen. Vártam utána 2 hetet, hogy esetleg később hat, de semmi javulás. Vettem sínes csuklórögzítőt. Először egy hétvégén próbáltam ki, mindkét nap egész nap rajtam volt, de jobban fájt a csuklóm utána, már hátrahajlítás nélkül is. Így azt nem használtam, mivel úgy éreztem, hogy inkább ártott a kezemnek. Éjszakára szoktam néha feltenni. Röntgenen és utlrahangon sem voltam, illetve még szakember sem látott, csak háziorvos. Nem tudom ezek alapján lehet e bármit mondani, hogy mi lehet, vagy hogy miért nem akar elmúlni? Az ottohi gépezést mondhatni, hogy teljesen elhagytam már több, mint 2 hónapja, illetve a gép is elkerült az ágy mellől az asztalra. Irodában dolgozom, ahol használom a billentyűzetet, illetve az egeret, de egyáltalán nem olyan mértékben, hogy ne hozhattak volna javulást a fent említett dolgok. Sőt még csuklótámasztós egérpadot is beszereztem. Szóval mi lehet ez? Miért nem javul? Illetve mit lehetne tenni? Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján lehet ez egy ízületi gyulladás, egyszerű megerőltetés, mely nem lett kezelve és kipihentetve, és akár ínhüvelygyulladás is elképzelhető. Mindenképpen javasolt ortopédiai, vagy baleseti szakvizsgálata, ahol röntgen, esetleg ultrahang vizsgálat segítségével pontosabb választ és megfelelő kezelést tudnak Önnek mondani. Addig is fáslizza be a csuklóját az ujjak tövétől könyökhajlatig, illetve kenje a csuklótájékot valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel.

Kérdés: 2013. október 29., 12:21; Megválaszolva: 2013. november 01., 11:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csukló ízület
Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám...
Fájó bal kézfej/csukló
Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először...
Ganglion műtét után
2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...
Szükséges e műtét?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne hogy még 1993-ban el volt törve a bal csuklóm. kaptam gipszet, de nem jól forrt össze, ezért altatásban újra...