Fájó bal kézfej/csukló

Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először kéztámaszos gyakorlatoknál (pl. fekvőtámasznál) , illetve íráskor (bal kezes vagyok) éreztem. Azóta úgy érzem, hogy ez a fájdalom "vándorol" a kézfejem alsó része és a csuklóm között. Kizárólag akkor érzek fájdalmat, ha rátámaszkodom, és tenyértámaszban terhelem, ekkor leginkább a kézfejem alsó részének egészében érzek nagyon erős, feszítő fájdalmat (a legenyhébb terheléskor is, pl. egy tolóajtó tenyérrel történő kinyitásakor) . Ha például ökölbe szorított kézzel támaszkodom a kezemre, egyáltalán nem fáj (ahogyan más olyan tevékenység közben sem, amelyhez nem kell visszafeszítenem a tenyerem) . Voltam vérvételen és vizeletvizsgálaton, illetve megröntgenezték mindkét kézfejem, lábfejem, és a nyakamat is, de ezek semmilyen eltérést nem mutattak ki. Reumatológusnál is jártam már, aki látta a vizsgálati eredményeimet, antiphlogisticum krémet és 50 mg-os Xiloxot írt fel, ezeket az előírt dózisban beszedtem/elhasználtam (valamint napközben feketenadálytő krémmel kenem) , de minimális változást sem érzek. 10 alkalmas vízalatti ultrahangra és elektromos kezelésre is kiírtak, azonban ezen is túl vagyok már két hete, és a fájdalom továbbra sem enyhül. Más panaszom nincsen (nem szédülök, nem fáj a fejem) , nem érzem úgy, hogy a fájdalom reggel vagy este erőteljesebben jelentkezne. Szeretnék visszamenni a reumatológushoz, azonban szeretném kikérni az Ön véleményét is a problémámról, illetve a lehetséges gyógymódról. Mit javasol? Szíves segítségét előre is hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza csuklófájdalom témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján orvosa gyulladásos problémára gondol, panasza alapján én is azt gondolom, hogy gyulladás van a csuklójában. Ennek hátterében állhat góc vagy más általános betegség, de akár sérülés is. A gyógyszereken, krémes borogatásokon és fizikoterápián kívül még erősítő gyakorlatokat, az ízületek óvatos lazítását szoktam javasolni, indokolt esetben injekciós kezelést is lehet alkalmazni. Mindenképpen térjen vissza terveinek megfelelően kezelőorvosához.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. január 03., 15:56; Megválaszolva: 2015. január 05., 21:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csukló ízület
Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám...
Csuklófájdalom számítógép miatt
Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen...
Ganglion műtét után
2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...
Szükséges e műtét?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne hogy még 1993-ban el volt törve a bal csuklóm. kaptam gipszet, de nem jól forrt össze, ezért altatásban újra...