Ganglion műtét után

2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen panaszmentes is voltam idáig. Ugyanazt a fájdalmat kezdtem el érezni újra a jobb csuklómban, ám dudort nem látok. A csuklóm is be van dagadva, mindenféle mozgatása fájdalommal jár. Van esély rá, hogy a ganglionom visszanőtt?

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Sajnos igen! A ganglion a leggondosabb eltávolítás után is 15-20%-ban visszanőhet. Ilyenkor, amikor még nincs duzzanat, jegelés, borogatás, nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, esetleges pihentető gipsz szóba jön. Ha a duzzanat mégis kialakul, akkor sajnos ismételt műtétre lesz szükség.

Kérdés: 2012. november 16., 20:39; Megválaszolva: 2012. november 19., 19:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csukló ízület
Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám...
Fájó bal kézfej/csukló
Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először...
Csuklófájdalom számítógép miatt
Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...
Szükséges e műtét?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne hogy még 1993-ban el volt törve a bal csuklóm. kaptam gipszet, de nem jól forrt össze, ezért altatásban újra...