• Rosszindulatú daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A következő kérdésemet azért intézem Önökhöz, mert számomra nagyon aggasztóvá vált. Az én problémám az, hogy a bal mellemben 2009. 06-hóban, Uh vizsgálat alapján egy 18 mm-eres valamint egy 9 mm-eres fibroadenomát találtak. EGyéb kóros képlet nem volt. A vizsgálatot 2010. 01-hójában megismételték és az akkor 18mm-eres fibroadenoma addigra 28 mm-eresre nőtt, a másik mérete nem változott. Kérem segítsen nekem abban, hogy mennyire lehetek biztos abban, hogy jó indulatú e a daganat, mivel rajtam tűbiopsziát nem végeztek. továbbá mennyire lenne sűrgős kivetetnem a "daganatot"? kérdésem azért is aggaszt, mivel édesanyámat 2 hete veszítettem el mellrák miatt, ami áttétessé vált. Kérem tanácsoljon valamit a további lépésekről: Válaszát ezúton is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a fibroadenoma témában

        Tisztelt Kérdező! A fibroadenomának jellegzetes az ultrahang képe. A mérete alapján a sebészeti eltávolítás szóba jön. Keressen fel emlősebészeti szakrendelést. Amennyiben panaszt okozna még inkább javasolt az eltávolítása. Aggodalomra nincs ok, bár a családi előzmények miatt Önnek fokozottan kell figyelnie. Végezzen rendszeresen önvizsgálatot.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 28., 10:23; Megválaszolva: 2010. július 05., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés