• mellnagyobbítás, fibroadenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lányomnál kb másfél éve a jobb mellében fibroadenomát diagnosztizáltak. Azóta volt már két ultrahang, változás nem történt. Mivel nagyon kicsi mellei vannak (még a 70/A-s melltartó sem mindig jó), szeretne mellnagyobbító műtétet. Voltunk már konzultáción az egyik legjobb plasztikai sebésznél. Szerinte nem szükséges a fibroadenomát eltávolítani, ő ezt nem is tudná kivitelezni egyszerre, mert nem olyan helyen van. vinni kell majd a szövettant és az ultrahangos leletet. Ősszel lenne a műtét, mivel jövőre külföldre megy dolgozni és tanulni, most lenne aktuális, ami számára nagyon fontos, lebeszélni már nem tudom. Sajnos a családunkban előfordult mellrák, ami miatt mégjobban idegeskedek. Ezügyben kérném véleményét. Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fibroadenoma témában

        Kedves Kérdező! A fibroadenóma méretét jó lett volna tudnom mert befolyásolná a választ. Jó indulattal és nagyon lassan növekvő képlet, de előbb utóbb el kéne távolítani. Az ésszerű, hogy előbb fibróma, mihelyt lehet utóbb a plasztikai műtét. A leletek birtokában jó lenne a döntést a szakemberre bízni a programok összehangolásával.Plasztikai műtéttel egyszerre mást abban a szervben nem operálunk.Nem kockáztatjuk a plasztika eredményességét. A fibróma és a mellrák hajlam nem függ össze.


        Kérdés: 2018. augusztus 02., 09:18; Megválaszolva: 2018. augusztus 09., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.