mellnagyobbítás, fibroadenoma

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lányomnál kb másfél éve a jobb mellében fibroadenomát diagnosztizáltak. Azóta volt már két ultrahang, változás nem történt. Mivel nagyon kicsi mellei vannak (még a 70/A-s melltartó sem mindig jó) , szeretne mellnagyobbító műtétet. Voltunk már konzultáción az egyik legjobb plasztikai sebésznél. Szerinte nem szükséges a fibroadenomát eltávolítani, ő ezt nem is tudná kivitelezni egyszerre, mert nem olyan helyen van. vinni kell majd a szövettant és az ultrahangos leletet. Ősszel lenne a műtét, mivel jövőre külföldre megy dolgozni és tanulni, most lenne aktuális, ami számára nagyon fontos, lebeszélni már nem tudom. Sajnos a családunkban előfordult mellrák, ami miatt mégjobban idegeskedek. Ezügyben kérném véleményét. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza fibroadenoma témában

Kedves Kérdező! A fibroadenóma méretét jó lett volna tudnom mert befolyásolná a választ. Jó indulattal és nagyon lassan növekvő képlet, de előbb utóbb el kéne távolítani. Az ésszerű, hogy előbb fibróma, mihelyt lehet utóbb a plasztikai műtét. A leletek birtokában jó lenne a döntést a szakemberre bízni a programok összehangolásával.Plasztikai műtéttel egyszerre mást abban a szervben nem operálunk.Nem kockáztatjuk a plasztika eredményességét. A fibróma és a mellrák hajlam nem függ össze.

Kérdés: 2018. augusztus 02., 09:18; Megválaszolva: 2018. augusztus 09., 12:08
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Biztos az?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam mell ultrahangon, ahol találtak egy 10 mm-es fibroadenomát. Mintát is vettek belőle, még nincs eredmény. Aggodom, hogy...
fibroadoma a mellben
fibroadoma a mellben, szedhető fogamzásgátló a neve cerazette, orvos ajánlotta de amikor megtudtuk a csomót a mellben nem szabadott, két hónapja kenni...
Fibroadenoma mammae?
Tisztelt Doktornő/úr Nőgyógyászati rákszűrés során a doktor úr kis csnót fibroadenomát tapintott ki a a jobb emlő alsó quadránsában....
Hajhullás elleni gyógyszer vagy...
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám a következő: a bőrgyógyászom seborrhoeás bőrtípusom miatti hajhullás ellen felírta az ALPICORT PLUS...