• Csomó az emlőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni, hogy mit javasolnak mit tegyek. A lányom, aki 17 éves a jobb emlőjében egy csomót tapintott ki. Jelenleg nem fáj. UH vizsgálat eredménye:"A jobb emlő caudalis részében tapintható terimenek megfelelően 26x20mm átmérőjű, echoszegényebb szerk. jól körölhatárolt, leginkább fibroadenomanak megfelelő képlet ábrázolódik.Egyéb kóros képlet nem látható. Malignitásra utaló UH jel nem ábrázolódik". Az UH orvos azt javasolta, minél előbb ki kellene szedetni, nincs mire várni, a nőgyógyász pedig még várna, további (fél, egy évenkénti)UH ellenőrző vizsgálatok mellett a lányom 18-20 éves koráig. A rosszindulatú daganatot teljesen kizárta a kora miatt. Nem tudom hogyan cselekszem helyesen, ha várunk, vagy ha nem, esetleg kit lenne érdemes felkeresnünk ez ügyben.Félek, hogy esetleg később olyan baj lesz belőle, ami megelőzhető lett volna. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Boros Miklós válasza a emlő témában

        Tisztelt Kérdező! A fibroadenoma ultrahang képe jellegzetes, így a diagnózis pontos. Műtéti eltávolítás csak akkor indokolt, ha növekszik vagy panaszt okoz. A fibroadenoma változása hormonfüggő. A követésen kívül valóban nincs jelenleg egyéb teendő.


        Kérdés: 2012. február 27., 19:59; Megválaszolva: 2012. február 28., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.