Csomó az emlőben

Szeretném megkérdezni, hogy mit javasolnak mit tegyek. A lányom, aki 17 éves a jobb emlőjében egy csomót tapintott ki. Jelenleg nem fáj. UH vizsgálat eredménye: "A jobb emlő caudalis részében tapintható terimenek megfelelően 26x20mm átmérőjű, echoszegényebb szerk. jól körölhatárolt, leginkább fibroadenomanak megfelelő képlet ábrázolódik.Egyéb kóros képlet nem látható. Malignitásra utaló UH jel nem ábrázolódik". Az UH orvos azt javasolta, minél előbb ki kellene szedetni, nincs mire várni, a nőgyógyász pedig még várna, további (fél, egy évenkénti) UH ellenőrző vizsgálatok mellett a lányom 18-20 éves koráig. A rosszindulatú daganatot teljesen kizárta a kora miatt. Nem tudom hogyan cselekszem helyesen, ha várunk, vagy ha nem, esetleg kit lenne érdemes felkeresnünk ez ügyben.Félek, hogy esetleg később olyan baj lesz belőle, ami megelőzhető lett volna. Köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza emlő témában

Tisztelt Kérdező!

A fibroadenoma ultrahang képe jellegzetes, így a diagnózis pontos. Műtéti eltávolítás csak akkor indokolt, ha növekszik vagy panaszt okoz. A fibroadenoma változása hormonfüggő. A követésen kívül valóban nincs jelenleg egyéb teendő.

Kérdés: 2012. február 27., 19:59; Megválaszolva: 2012. február 28., 18:28
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mell önvizsgálat vs. szorongás?
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! 32 éves nő vagyok. Sajnos a családomban előfordult már mellrák (anyai nagymamám) , ezért mindig odafigyeltem a havi...
bizonytalan
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Mammográfiás szűrésen voltam, ahol az alábbi eredmény született: ...
Mell " duzzanat "
Kedves Doktor Úr/Nő! Észrevettem már régebben, de most újra foglalkoztat, de már most rá koncentráltam a "problémára"... A mellemet tapogattam...
Mammográfia - körülírt benignus...
Mammográfián áprilisban voltam, a vélemény körülírt benignus meszesedés a bal emlőben a mellultrahang nem mutatott ki elváltozást, javaslat fél...
Információ
Üdvözlöm, Kati vagyok. Kérdésem az lenne hogy magyarul mit is jelent amit az én papíromra irtak. Volt egy emlő UH + citologiai vizsgálat. A...