• Mammográfia - körülírt benignus meszesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mammográfián áprilisban voltam, a vélemény körülírt benignus meszesedés a bal emlőben a mellultrahang nem mutatott ki elváltozást, javaslat fél év múlva kontroll. Novemberi mammográfiás leletem, meszesedéssel járó fibrocisztás elváltozás a bal emlőben, mikromeszesedés változást nem mutat, fél év múlva kontroll. A mellultrahangon 3-4mm átmérőjű ellapult cisztákat láttak. Kérdéseim, az áprilisi lelethez képest romlott az állapotom? Nem túl sok a mammográfiás vizsgálat, minden fél évben röntgeneznek? A mellben kialakult meszesedéssel járó fibrocisztás elváltozás jó indulatú elváltozás? Nem kellett volna szövettan? A miómák és a fibrocisztás elváltozás között van összefüggés? - a méhemben kettő van. Mit tehetnék a helyzetemben, hogy ne alakuljon rosszabbra az elváltozás? Olvastam az E-vtamin és az A-vitamin sejtvédő hatásáról, mi a véleménye a Doktor Úrnak ? Ne haragudjon a sok kérdésért, de nagyon aggódom, szeretném ha a kérdéseimre válaszolna, amit előre is nagyon szépen köszönöm. Ildi

        WEBBeteg szakértő válasza a emlő, ciszta, mikromeszesedés. mammográfia témában

        Kedves Kérdező, 1.kérdés: nem romlott az állapota(a nov. lelete szerint) 2.kérdés: A mellben kialakuló fibrocisztás betegség jóindulatú elváltozás. 3.kérdés: Szövettan tapintható leletből lehetséges. 4.A mióma és a fibrocysztás betegség hormonális túlérzékenység következménye. 5.az E,C vitamin javasolható,hetente 1x,napi 100 mg dózisban. A mammografia évente egyszer elegendőnek tűnik. A fenti problémák esetleg a szervezet változókorra való felkészülését is jelenthetik. Az UH gyakrabban is történhet,mint a mammográfia. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 09:09; Megválaszolva: 2011. december 14., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés