• Mell önvizsgálat vs. szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! 32 éves nő vagyok. Sajnos a családomban előfordult már mellrák (anyai nagymamám), ezért mindig odafigyeltem a havi önvizsgálat elvégzésére. Ha találtam elváltozást, mindig kértem beutalót mell ultrahangra, de szerencsére sosem volt semmi baj, csak pár milliméteres ciszták voltak, amik maguktól fölszívódtak. Viszont tavaly családi problémák miatt nagyon rossz lelkiállapotba kerültem, szorongással és depresszióval diagnosztizáltak. Azóta nagyon nehezen tudom elvégezni az önvizsgálatot. Minden hónapban felfedezni vélek valami elváltozást, pánikrohamot kapok, és legszívesebben azonnal rohannék az orvoshoz. Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem lehet csinálni, járok terápiára, szedek szorongásoldót, de nem tudom, mennyi idő, amíg jobban leszek. De addig sem szeretnék felelőtlen lenni, és elhanyagolni az önvizsgálatot. Hogyan lehet ezt megoldani? Járjak rendszeresen ultrahangra? Ha igen, milyen rendszerességgel? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a emlő témában

        Tisztelt Hölgyem ! Megértem rendkivül nehéz helyzetét, de kérem, az önvzsgálatot ne hagyja abba, mert az, egy nagyon helyes , mindenkinek követendő eljárás kellene,hogy legyen. A vizsgálat kiváltotta rossz lelkiállapotot is jól ismerte fel a depresszió gyógyszeres kezelése indokolt. A családi történések és annak Önre gyakorolt hatásait mérlegelve, talán, az lehetne a kivezetző Út, hogy az önvizsgálatot havi rendszerességgel csinálva, kezdetben fél évenként végzett UH vizsgálattal kiegészitve és a depresszió elleni gyógyszerek szedésével pozitiv változás fog bekövetkezni testi és lelkiállapotában. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 28., 13:07; Megválaszolva: 2019. március 08., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: