Szexuális élet hatása a mellekre / Nem kívánt terhesség

Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy barátnőmnek (17 éves) első közös szexuális együttléteink után (márc 16 17 18) elkezdtek meglehetősen fájni a mellei, mellbimbói. Megjegyzem neki ezek voltak az első szexuális együttlétei bárkivel. Féltünk hogy talán helytelen óvszerhasználatról van szó, de az együttléttől számított 10. Napon megjött neki. (5 napig rendes menstruáció) majd tesztet is csináltunk ami szintén negatív lett. A mellei ma már nem fájnak de nagyobbak. (Ápr. 21) Azt szeretném megkérdezni, hogy barátnőmnek valóban elkezdhettek-e nőni a mellei a rendszeres együttlét hatására és megnyugodhatunk-e, hogy nem terhességről van szó.

† Dr. Szalóczy Péter válasza emlő témában

Kedves Kérdező! Nem a szexuális együttlétnek, hanem a háttér hormonális szintjeinek van hatása a mellre, melyben hormonérzékelő, úgynevezett receptorok vannak. Ha lehet, ne szedjen hormonserkentő gyógyszereket, hagyják spontán a saját hormonrendszerét működni. A serkentés önök esetében fokozza a teherbeesés kockázatát egy esetleges condom hibánál. Most biztosan nincs terhesség, aminek az egyetlen tökéletes vizsgálatát az első reggeli vizelet teszt vizsgálata adja.

Kérdés: 2018. április 21., 21:23 ;Megválaszolva: 2018. április 24., 09:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Egyoldali mellérzékenység
Kedves Doktor Úr! Kb. 1 hete a bal mellemet érzékenyebbnek, feszültebbnek érzem, mintha meg is lenne duzzadva a másikhoz képest. Nem mondanám, hogy...
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény