• bizonytalan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Mammográfiás szűrésen voltam, ahol az alábbi eredmény született: tapintásra daganatot nem észleltek (én sem), ultrahang U1, röntgen R2: jobb mell felső kvadránsában 1 cm nagyságú szerkezeti tömörülés látható mely a vizszintes felvételen szétvetül. Malignitás gyanú nélkül. Azt kérdezném, hogy kérjek e ez alapján aspirációs cytológiát. köszönettel

        Dr. Tóth Judit válasza a emlő témában

        Kedves kérdező! Az emlődaganat diagnosztikája nehéz feladat, speciális jártasságot igényel. A leírás alapján a vizsgálóorvosban nem merült fel a rosszindulatúság gyanuja. A LEÍRÁS alapján nekem sincs semmi gyanus benne, de természetesen a képet nem láttam, ami alapján a leírás született. Az aspirációs cytológiának, vagy a szövettani mintavételnek csak abban az esetben van értelme, ha a radiológusban felmerül a rosszindulatúság gyanúja, ill lát olyan területet, amit egyértelműen meg tud szúrni. Jelen helyzetben arra van lehetőség, hogy egy második szakvéleményt kérjen emlődiagnosztikában jártas szakembertől. (több szem többet lát.....alapon), vagy 3 hónap múlva újabb ultrahangos kontrollra jelentkezik. Jó biztonságot jelent az is, ha rendszeresen áttapintja az emlőjét.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2014. december 11., 19:02; Megválaszolva: 2014. december 11., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.