Gyermekvállalás - göbös golyva

Kedves Doktor Úr/nő! Körülbelül 5-6 éve göbös golyvát állapítottak meg nálam, amire egyelőre még nem kell gyógyszereket szednem, de a tüneteit persze érzékelem (heves szívverés, ritmuszavar, éjszakai intenzív izzadás) . A közeljövőben gyermekvállalást tervezünk a párommal, az lenne a kérdésem, hogy ez a betegség mennyire nehezíti meg a teherbeesést, mik erről a tapasztalatok? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Nóra

Dr. Tekse István válasza golyva témában

Kedves Nóra!

Amennyiben tünetei is vannak pajzsmirígy problémájának, úgy mindenképpen endokrinológushoz kellene fordulni hormonjainak beállítása végett. Ez fontos a későbbi gyermekvállaláshoz is, esetleg ez nehezítheti a teherbeesést.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. április 07., 10:44; Megválaszolva: 2014. április 09., 11:41
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
40 feletti művi meddőség
Jó napot Doktor nő! Nem tudom tudd e ebben segíteni. De a rendszertelen menses miatt leállítottak a fogamzásgátlóról. 40 éves elmúltam. S a művi...
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Hormonok-gyermekvallalas
Kedves Doktorno! 38 eves vagyok, eddig meg nem probalkoztam teherbe esni. Iden derult ki laparoszkopi es MRI utan, hogy endomedriozisom van: ket kb 3cm...
Az normális, hogy az ondó nem folyik...
Tisztelt Doktornő! Most kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni és most történt meg az első szeretkezés gumi nélkül, kivárva a tabletta...
Hormonlabor
Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat...