GÖBÖS GOLYVA

JÓ NAPOT! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ, HOGY 2-3 ÉVE KIDERÜLT, HOGY STRUMMÁM VAN.VETTEK MINTÁT ÉS AZT MONDTÁK, HOGY NEM ROSSZ INDULATÚ DE MOST EGY JÓ PÁR NAPJA ÉSZREVETTEM, HOGY NAGYON MEGNŐTT.SOK GÖB IS VAN. AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY MILYEN VESZÉLYEI VANNAK HA NEM MŰTIK MEG ÉS, HOGY ELRÁKOSODHAT-E? ELÉG ZAVARÓ, MERT KÜLSŐ BELSŐ EGYÜTT.EVÉSNÉL NÉHA FULLASZT.FÉLEK A MŰTÉTTŐL.VÁROM MIELŐBBI VÁLASZÁT, HOGY MEGNYUGODJAK.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Dr. Fáklya Mónika válasza golyva témában

Tisztelt kérdező!

A göbös golyva műtéti indikációja a göbök számától, nagyságától, sejtösszetételétől és a hormonszintektől függhet. Így ezt a kérdést endokrinológiai szakvizsgálat után lehet megbízhatóan eldönteni. Mindenesetre, ha ilyen nagy panaszokta okozó, növekvő göbök vannak, a műtéti javaslatra számítani lehet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 23., 09:37; Megválaszolva: 2011. március 23., 16:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
endemias golyva
Jo estet kivanok! Ezelott 7 honappal voltam endokrinologusnal, mivel gomboc erzes volt a torkamban. (Edesapam halala utan kezdtem erezni a gombocot a...
EGY KÉTSÉGBE ESETT NŐ!
Tisztelt Doktornő (Úr)! Többgöbös golyvám van amit a napokban műteni is fognak, ill.ez mellett magasvérnyomásom és kiderült a...
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...