Orrpolip: mi a teendő?

Én egész kicsi korom óta küzdök öröklődő orr problémákkal.4 éves koromban ki volt véve a polipom, ami sajnos visszajött.Tavaj voltunk az orvoshoz, aki azt mondta, hogy van egy kis polip az arcüregemben amit csak akkor lehet kivenni ha lejön az orrüregembe. Az orvos felirt néhány gyógyszert és ez abbamaradt.Ebben az évben már másodszor jött elő egy nátha ami hetekig is el szokott tartani.Ezzel kapcsolatban kérném a segítségét, hogy ilyenkor mi a teendő?! Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrpolip témában

Kedves Kérdező!

Az életkorodra nem jellemző az orrpolip, pláne a 4 éves korra. Inkább orrmandula probléma szokott a háttérben állni (az arcüregben lévő ciszta akár el is múlhat, a fogcsírák által okozott ártalmatlan reakció is lehet) .

Ha mégis orrpolipod lenne, az lényegében csak műtéttel oldható meg, viszont a tüneteidet néhány módszerrel lehet csökkenteni, ezáltal az életminőséged javulhat. Elsősorban is fiziológiás sóoldattal történő orröblítés (pl. NeilMed SinusRinse készülék használatával) javasolt, hiszen ezt már 4 éves kortól, gyógyszeres kezelés helyett vagy mellett is lehet alkalmazni.

Gratulálok, hogy általános iskolás korod ellenére is ilyen önállóan és bátran kérdezel! Javulást!

Kérdés: 2011. március 26., 21:11 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 09:33
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Szédülés, fejfájás, orrpolip
Jó napot az lenne a kérdésem ma volt ct vizsgálatom aminek az eredménye: A jobbsin.max-ban, az üregjo részét kitöltő polypoid nyálkahártya...
Orrpolip, CT eredmény
Üdvözlöm! Lassan egy éve használom a Mometazon Sandoz orrsprayt orrpolip ellen, illetve Azomyr allergia gyógyszert szedek. A nyár folyamán 2 hónapig...
Orrpolip kezelés szoptatás alatt
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a szoptatás alatt lehet-e a alkalmazni a szteroidos orrsprayket orrpolip kezelésére? Válaszát...
Orrpolip műtét szükségessége
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Egy hónapja CT vizsgálattal beigazolódott hogy orrpolipom van.Rhinocort Aqua orrsprét használok azóta napi rendszerességgel...
Medrol Orrpolipra?
Jó napot! 3 éve műtöttek bal oldali orrpolippal, azóta tünetmentes. Most ismét előjött a jobb oldalon, de még korai fázisban van. Fül-orr...