Medrol Orrpolipra?

Jó napot! 3 éve műtöttek bal oldali orrpolippal, azóta tünetmentes. Most ismét előjött a jobb oldalon, de még korai fázisban van. Fül-orr gégész orvosom 4Mg-os Medrolt írt fel. Első kétnap 8 db-t utána 2 naponta egyesével csökkentve az adagot két hétig. És állítólag elfog múlni. Nos én utána olvastam a Medrolnak és azt látom, hogy igen komoly mellékhatásai vannak és erről híres. Van okom félni? Ugyanis nagyon félek. Nem akarok egy orrpolip miatt még betegebb lenni... (Más betegségem nincs, teljesen egészséges vagyok): Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrpolip témában

Tisztelt Uram!

A rövid időtartamú szteroid kezelésnek a mellékhatásprofilja sokkal jobb, mint az évekig tartóé. De valóban vannak veszélyei, inkább helyileg (az orrba, spray formában) szoktuk adni. Azonban azt mindenképp érdemes meggondolni, hogy a műtét vagy a gyógyszermellékhatás kockázatát vállalja, ami viszont már összemérhető.

Kérdés: 2013. december 04., 14:42; Megválaszolva: 2013. december 06., 07:15
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Szédülés, fejfájás, orrpolip
Jó napot az lenne a kérdésem ma volt ct vizsgálatom aminek az eredménye: A jobbsin.max-ban, az üregjo részét kitöltő polypoid nyálkahártya...
Orrpolip, CT eredmény
Üdvözlöm! Lassan egy éve használom a Mometazon Sandoz orrsprayt orrpolip ellen, illetve Azomyr allergia gyógyszert szedek. A nyár folyamán 2 hónapig...
Orrpolip kezelés szoptatás alatt
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a szoptatás alatt lehet-e a alkalmazni a szteroidos orrsprayket orrpolip kezelésére? Válaszát...
Orrpolip műtét szükségessége
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Egy hónapja CT vizsgálattal beigazolódott hogy orrpolipom van.Rhinocort Aqua orrsprét használok azóta napi rendszerességgel...
Orrpolip műtét utáni felmerülő...
Tisztelt Dr Úr! Két hete volt jobb és bal oldali orrpolip műtétem, két nappal ezelőtt kontrolon "bal alsó kagyló septum közötti synechia oldása...