• Asztma és orrpolip

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértők! Édesanyám problémáját szeretném megírni és tanácsukat kérni: kiújuló orrpolippal küzd (már 4-szer műtötték), emellett asthmas is. A polip miatt teljesen bedugult az orra, most ment volna újból orrpolip mŰtétre, amit az orvos csak altatással vállalt volna. Viszont a tüdőorvos nem járult hozzá az altatáshoz, így a műtét elmaradt. Mivel az orrán nem kap levegőt, így az utcán is a száján keresztül kénytelen lélegezni, amitől most még meg is fázott, köhög, nehéz a mellkasa. Alig mer utcára menni, mert befullad, éjszaka sem bír aludni hol az orrdugulás, hol az asztmatikus fulladás miatt. Nagyon tanácstalan és elkeseredett szegény, hiszen ez egy ördögi kör... Kérem szíves tanácsukat, hova, kihez forduljunk, melyik bajt kellene előbb kezeltetni és van-e egyáltalán gyógymód az ő esetében. Előre is köszönöm válaszukat!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a orrpolip témában

        Kedves Kérdező! Mivel nem tudom, milyen gyógyszereket, orrsprayt, belégzőszert használ édesanyja, és azt sem írta meg, van-e allergiája, nehéz tanácsot adni. Azt javaslom, próbálja meg tüdőgyógyász és fül -orr-gégész együttes tanácsát kérni, mert a két betegség egyszerre kezelendő. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2015. február 20., 16:30; Megválaszolva: 2015. február 23., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami már gondot okoz és előfordul ingerköhögès is. Légzésfunkcio értékeim a...
        Tisztelt Doktornő! A feltöltött dokumentumok alapján az kérdésem, hogy egyértelműen diagnosztizálható e nálam az asztma. A mellékelt légzésfunkciós vizsgálatok idejéig kb. 12 napig fújtam be lefekvés előtt 1 puff fostert, mert decemberben...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.