Orrpolip műtét szükségessége

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Egy hónapja CT vizsgálattal beigazolódott hogy orrpolipom van.Rhinocort Aqua orrsprét használok azóta napi rendszerességgel, melynek köszönhetően nincs orrdugulásom és más egyéb panaszom se. A helyi orvos a műtétet javasolta, viszont elmentünk magánrendelésre egy másik orvoshoz ő azt mondta ha az orrspray használatával nincs panasz, fájdalom, akkor még nem javasolja a műtétet, használjam az orrsprayt.Elmondása szerint a műtét sem tüntetné el teljes egészében a polipokat, és valószínű vissza is nőne. Önnek mi a véleménye erről? Valóban nem szükséges műtéti beavatkozás? Orrspray folyamatos, rendszeres használata elegendő ha továbbra is panaszmentes vagyok?

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrpolip témában

Tisztelt Hölgyem!

Én is azt javaslom, hogy ha konzervatív kezeléssel panaszmentes, akkor ne vágjon bele a műtétbe. Ez nem tumorjellegű betegség, nem előnyös, ha hamar operálják. Persze azt sem szabad megvárni, hogy kilógjon az orrán a polip, tehát ha a kezelés mellett panaszossá válik, akkor a műtétet újra érdemes fontolóra venni.

Kérdés: 2014. február 26., 09:17 ;Megválaszolva: 2014. február 27., 12:20
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Szédülés, fejfájás, orrpolip
Jó napot az lenne a kérdésem ma volt ct vizsgálatom aminek az eredménye: A jobbsin.max-ban, az üregjo részét kitöltő polypoid nyálkahártya...
Orrpolip, CT eredmény
Üdvözlöm! Lassan egy éve használom a Mometazon Sandoz orrsprayt orrpolip ellen, illetve Azomyr allergia gyógyszert szedek. A nyár folyamán 2 hónapig...
Orrpolip kezelés szoptatás alatt
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a szoptatás alatt lehet-e a alkalmazni a szteroidos orrsprayket orrpolip kezelésére? Válaszát...
Medrol Orrpolipra?
Jó napot! 3 éve műtöttek bal oldali orrpolippal, azóta tünetmentes. Most ismét előjött a jobb oldalon, de még korai fázisban van. Fül-orr...
Orrpolip műtét utáni felmerülő...
Tisztelt Dr Úr! Két hete volt jobb és bal oldali orrpolip műtétem, két nappal ezelőtt kontrolon "bal alsó kagyló septum közötti synechia oldása...