Orrpolip, CT eredmény

Üdvözlöm! Lassan egy éve használom a Mometazon Sandoz orrsprayt orrpolip ellen, illetve Azomyr allergia gyógyszert szedek. A nyár folyamán 2 hónapig nem használtam a sprayt 3s a gyógyszert, mert a tünetek eltűntek, majd szeptembertől ismét elkezdtem, mert a tünetek (fejfájás, szédülés, hányinger, émelygés, arcdagadás) az elmúlt pár hétben nagyon felerősödtek. Így elmentem egy arckoponya CT-re, aminek az eredménye a következő lett: Mk.arcüregben vaskos nyálkahártya duzzanat, polypoid jellegű, kilóg az orrjáratokba, konglomerátumot képezve az orrkagylókkal. Sinus frontalis alsó recessusában bal oldalon 10mm-es osteoma és mindkét sinus frontalis fedett, sinus sphenoidalis jobb recessusában masszív nyálkahártya duzzanat. A septum enyhén jobbra deviál. Ez az eredmény mit jelent pontosan? Mit kellene tennem a gyógyulás érdekében? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrpolip témában

Tisztelt Hölgyem! Pusztán a CT leírásából nem tudok terápiás tervet fölállítani. Mindenesetre valószínű, hogy orrpolipja képződött, mely műtétet igényel. Lehet, hogy nemigen változtatott volna a helyzeten, de a szetroid orrsprayt nem tanácsos önhatalmúlag fölfüggeszteni, ezek a helyzetek jelentős visszaeséseket okozhatnak a krónikus gyulladásos esetek lefolyásában. Mindenképpen keressen föl melléküregsebészetben járatos centrumot, ahol orrendoszkópia után lehet pontosabban meghatározni a további teendőket.

Kérdés: 2015. október 27., 18:18; Megválaszolva: 2015. november 01., 17:12
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mit jelent?
Tisztelt Doktor úr! Az MR vizsgálatban ez áll: Pontosan mit jelent ez? Köszönöm válaszát! Melléklelet: Az epipharynx régiójában, a...
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang