Orrmandula, orrsövény,

Tisztelt címzett! Évek óta nem kapok levegőt a jobb orromon orrsövény miatt, ehhez most párosult az orrmandula megnagyobbodás + ciszta amit az orvosom szerint nem kell bántani (CT készült). Az idén nyár óta szemviszketés és szempirosság is gyötör, számtalan cseppet kipróbáltam de nem igazán segít. A mindennapi életemet megkeseríti ez a nehéz orrlégzés, fáradékony vagyok és a tanulásra is nehezen tudok koncentrálni. Orvosom nem mondta egyértelműen, hogy az orrmandulát ki kellene venni, annyit mondott, hogy meg van nagyobbodva. Szeptemberbe fogszabályozót kapok 1 1/2 évre, most nem tudom, hogy mit tegyek, attól félek ha kiveszik az orrmandulám nem változtat a nehéz orrlégzésen, az orrsövényt egyelőre nem tanácsolták eltávolítani amíg a végleges arcforma nem alakul ki. Azt sem tudom, hogy ha fel van rakva a fogszabályozó, vesznek -e ki orrmandulát. Kérem segítsen dönteni, hogy mitévő legyek. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a orrmandula témában

Tisztelt Uram! A szemviszketés és szempirosság miatt biztos, hogy van egy allergiás komponense is a panaszainak, ezért az allergia irányába továb kell próbálkozni, többfajta gyógyszert (tablettát, szteroidos orrsprayt) is még próbáljon ki! Az orrsövényműtét valóban nem javasolt 18-20 éves kor alatt, és abban is igaza van, hogy nagy eséllyel nem lesz jobb egy orrmandulaműtét után sem a helyzet, bár látatlanban erről így nem ítélkezhetek biztosan. Amivel még meg lehetne adig is próbálkozni, az az alsó orrkagyló megkisebbítés, bár erről is a CT lelet alapján lehet biztosan dönteni. Ez utóbbiról kérdezze meg a kezelőorvosát!

Kérdés: 2010. augusztus 05., 07:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 18:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban