Orrmandula?

Tisztelt Uram! 6 éves kisfiam betegeskedésével kapcsolatban szeretném önt kérdezni.Kb. két és fél hete belázasodott és másnapra hasmenése lett. Gondoltuk és a doktornőnk is ezt erősítette meg, hogy elkapott egy nyári vírust. Két napik láza volt és erős hasmenése, aztán a láz elmúlt, de a hasmenés még másfél hétig tartott enyhébben. Közben egyszer újra felment a láza (egy hét után) Elvittem újra a gyerekorvoshoz, de a doktornő semmit nem látott rajta és mivel még mindig ment a hasa, mondta, hogy ez egy makacs vírus. A széklettenyésztés negatív lett. Az általános állapota jó és mivel iszik-eszik rendesen nincs legyengülve. Aztán két hét után elmúlt a hasmenés, de újra belázasodott. Az orvosunk szabadságra ment és egy másik doktornőhöz mentünk, aki kapásból úgy kezdte, hogy ennek a gyereknek be van gyulladva az orrmandulája, és a pangó váladéktól beteg. Antibiotikumot írt fel és köptetőket. Igaz, hogy már a doktornőnk is egyszer említette, egy sokáig húzódó náthánál tavasszal, hogy lehet, hogy majd ki kell venni az orrmanduláját. Most nem folyik egyáltalán az orr és köhögni sem köhög.Létezhet, hogy a hasmenést ez okozta? Most újra kicsit megy a hasa, de már nem tudom mitől, most már lehet az antibiotikum is. 4 napja szedjük a köptetőket, de eddig egy csepp orrfolyás sincs és nem köhög. Lassan visszajön a doktornőnk a szabadságból, de tanácstalan vagyok vele kapcsolatban, ha tényleg ez az ok ő hogy nem vette észre. Eddig mi nagyon elégedettek voltunk vele, A hasmenés kezdete előtt egy kicsi náthás volt, de az gyorsan elmúlt. A szája tényleg mindig nyitva van és nem győzünk rászólni, hogy ne túrja az orrát. Láza azóta nincs. Ma kezdte az iskolát, elvittem, de aggódok mert látom, hogy nincs rendben bár a közérzete jó. Tényleg az orrmandula lehet mindennek az oka? Még annyit, hogy nyáron néhányszor éjjel bepisilt.Ráfogtuk, hogy hiányzik neki a délutáni alvás, de lehet, hogy emiatt volt az is? Köszönöm, ha válaszol!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrmandula témában

Tisztelt Uram!

Azt gondolom, hogy az orrmandula problémája nem oka a nyári vírusos hasmenéses betegségnek, sőt talán a bepisilésnek sem.

Mindazonáltal a nyitott száj, orrlégzés gátoltsága, gyakori felső légúti hurutosság hátterében mindezektől függetlenül állhat az orrmandula megnagyobbodása, ami miatt akár műtét is mérlegelendő a későbbiekben. Többet csak gégészeti vizsgálattal lehet mondani.

Kérdés: 2015. szeptember 01., 12:18; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 12:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
CT eredmény értelmezése
Tisztelt Dr Zaránd Rajmund Kérem.hogy értelmezze a minap készült CT vizsgálatom eredményét A vizsgálat elözménye, hogy a gégeszeten az...
Orrmandula probléma
Tisztelt doktor úr! 7 hónapos kisfiam miatt kerestem meg önt. Egy egyszerű náthával kezdődött történetünk, kisfiam akkor volt egy hónapos. A...
Szájlégzés
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét, segítségét kérni a következőben: Kisfiam 3 éves és kb másfél éve nappal mindig a száján veszi a...
2 éves, és csak köhög
Kedves DrÚr, Kisfiam 26 hónapos, bölcsibe kezdett járni novemberben de 2 nap után megbetegedett (influenza) . Gyógyulást kovetően újabb 1 nap...
Orrmandula műtét?
Kedves Doktor Úr! Kezdődik az ősz, az iskola, ergo kezdődik a családunkban a náthás időszak. Középső fiam most kezdte a sulit, már náthás...