Orrmandula műtét?

Kedves Doktor Úr! Kezdődik az ősz, az iskola, ergo kezdődik a családunkban a náthás időszak. Középső fiam most kezdte a sulit, már náthás természetesen. Most is, mint mindig: orrcsepp (Nasivin spriccelve, ill. Rinathiol) , meleg tea, sok C-vitamin, száraz-hideg párásítás a szobában. MÉGIS, már harmadik hete nem múlik az orrfolyás, most már "színes" az orrváladék, folyamatos orrhangon beszél, mindig el van dugulva az orra. Fújjúk, szívjuk is rásegítésként orrporszívóval (megmaradt ébikorból) , de úgy tűnik, nem tud kiürülni az orrmandula mögül a váladék. Kérdésem: Nem járna e szegény jobban, ha kivetetnénk az orrmanduláját? Minden nátha ilyen nehéz lefolyású nála, nagyon rossz lehet neki.... Mit tehetünk, hogy segítsünk? Egyébként nem lázas, nem rossz a kedélye, iskolába jár ("úgyis mindenki náthás") , rétegesen öltözködik, azt hiszem minden óvintézkedést megtettünk. Előre is köszönöm a választ, Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrmandula témában

Tisztelt Szülő!

Ha a föntieken kívül nincs halláscsökkenése, akkor az orrmandulaműtétnek csak relatív indikációja van. Azt, hogy mekkora az esély a jelentős javulásra, csak klinikai vizsgálattal tudnám megmondani (50 és 95% közötti egyébként) .

Ennyi panasz mellett látatlanban azt gondolom, hogy több érv szól a műtét mellett, mint ellene.

Én személy szerint jelenleg elég rövid előjegyzési idővel (2-5 hét) vállalok ilyen beavatkozást, természetesen altatásban.

Kérdés: 2015. szeptember 30., 12:10; Megválaszolva: 2015. szeptember 30., 16:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
CT eredmény értelmezése
Tisztelt Dr Zaránd Rajmund Kérem.hogy értelmezze a minap készült CT vizsgálatom eredményét A vizsgálat elözménye, hogy a gégeszeten az...
Orrmandula probléma
Tisztelt doktor úr! 7 hónapos kisfiam miatt kerestem meg önt. Egy egyszerű náthával kezdődött történetünk, kisfiam akkor volt egy hónapos. A...
Szájlégzés
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét, segítségét kérni a következőben: Kisfiam 3 éves és kb másfél éve nappal mindig a száján veszi a...
2 éves, és csak köhög
Kedves DrÚr, Kisfiam 26 hónapos, bölcsibe kezdett járni novemberben de 2 nap után megbetegedett (influenza) . Gyógyulást kovetően újabb 1 nap...
Orrmandula?
Tisztelt Uram! 6 éves kisfiam betegeskedésével kapcsolatban szeretném önt kérdezni.Kb. két és fél hete belázasodott és másnapra hasmenése lett....