Dr. Horváth Tamás

Dr. Horváth Tamás

fül-orr-gégész szakorvos
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Horkolásgátló lézeres műtét

Tisztelt Uram! A legfontosabb, hogy ezt a bizonyos légzéskimaradásos problémát (apnoe) jobban körbe kell járni. Meg kell nézni, hogy Önnek valóban van-e ún. alvási apnoe betegsége, vagy nincs, ezt alváscentrumokban tudják megítélni pontosabban. Ugyanis ha nincs, vagy csak enyhe alvási apnoe betegsége van, akkor lehet LAUP-ot csinálni, és nagy...

Utazhatok repülővel?

Tisztelt Hölgyem! Nem szokott ennyi ideig tartani egy ilyen probléma, de sajnos bármi előfordulhat. Ezzel együtt, szerintem vállalható a repülőút. Mindenesetre azt javaslom, hogy a repülőúton a fel- és leszállás előtt, lógatott fejhelyzetben valamilyen lohasztó orrcseppel cseppentsen az orrába, sokat rágózzon, illetve befogott orra-szájjal...

Fülészeti probléma

Tisztelt Hölgyem! A fülmosás sem veszélytelen dolog, a dobhártya sajnos tényleg kilyukadhat, de akár még szívmegállást is okozhat: Az ilyen lyukak szerencsére 95%-ban maguktól szépen meggyógyulnak, és nem marad vissza semmilyen halláscsökkenés. 1-2 hetente érdemes kontrollálni, más teendő nincsen vele.

Fül probléma

Tiszetlt Uram! Ugyan a cholesteatoma (gyöngydaganat) nem valódi daganat, de úgy viselkedik, ezért nagyon oda kell rá figyelni! Valóban, akár lebéníthatja a középfülön áthaladó arcmozgató ideget, szóval mindenképpen javaslom, hogy menjen vissza egy kontrollra! Még számos más probléma is lehet, ezekről sokat írtam már itt:

Allergia?

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom, hogy az alábbiakat olvassa el, mert itt már írtam erről az orrdugulásról és az orrcseppezésről is: Ha nem javul a dugulás magától, mindenképpen javaslok ismét fül- orr- gégészeti vizsgálatot, mivel számos ok közül csak alaposabb vizsgálat után lehet kideríteni, hogy mi okozza a panaszokat.