Visszatérő mandulagyulladás miatt ki kell venni a mandulám?

Kedves Doktor úr! A mandulám nagyon sokszor begyullad, az esetek nagy többségében tüszős mandulagyulladásom van. Múlthéten voltam vérvételen. Miután megérkezett az eredmény a vért levevő hölgy azt mondta, hogy gyulladás van a szervezetembe a mandulám miatt és minél hamarabb ki kellene venni. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Tisztelt Hölgyem!

A Paradise-kritériumok szerint évi 4 mandulagyulladás műtéti kritérium. Ha ezt eléri a számok egymást követő években, akkor érdemes túladni a mandulákon.

Kérdés: 2015. február 24., 12:48; Megválaszolva: 2015. február 24., 13:15
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás