• mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! A fiam 2015. október 08-án volt 17 éves. A mandulája és a torka születése óta 2 havonta begyullad szinte rendszeresen. Csak antibiotikummal gyógyul meg. Félek, hogy ha kivetetem a manduláját akkor könnyebben elkap- hatja pl. a tüdőgyulladást is, mert nincs ami "megszűri" a kórokozókat. Egyszer egy orvos azt mondta, hogy van egy kis ferde orrsövénye, azért jutnak be a garatba könnyebben a kórokozók. Az lenne a kérdésem, hogy ha kivetetném a manduláját, akkor nem lenne beteg, vagy veszélyes-e a műtét, vagy előbb vagy utóbb "kinövi" a beteg- ségeket? Válaszát Várva Üdvözlettel: Katalin

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulaműtét témában

        Tisztelt Szülő! A tudomány jelen állása szerint nincs a mandulaműtétnek immungyengítő hatása. Az orrsövény probléma, illetve az orrlégzés problémája valóban ronthatja a garat állapotát mindazonáltal. A mandula kivétele után az orrmandula, a nyelvgyöki mandula, illetve a nyálkahártya alatti nyiroktüszők pontosan elvégzik a "szűrő" feladatot. A műtét utóvérzés kockázata az egyetlen jelentős probléma, ez 17 éves korban 4-6 százalék, emiatt kell a kórházban maradni 48 órát a műtét után, sőt még otthon is pihenni kell 10 napot.


        Kérdés: 2016. január 16., 19:48; Megválaszolva: 2016. január 16., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.