Mandula műtét után

Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél éves kislányomat 3 napja műtötték. Az orr és a garat mandula is kivételre került. Már a műtét után is köhögött porlasztani kellett neki. Hányt is utána. Második nap reggelére lázas lett így Augmentin szirupot kapott. Kedve jo ha hat a fájdalomcsillapító étvágya nem túl jo. Keveset iszik az innivaló csak "forog " a szájába. A hangja nagyon vékony és orrból beszél. Étek normális tünetek? A legrosszabb a köhögés. Egész nap kínozza hol száraz hol hurutos. Éjszaka többször ébred es sir is mert fáj neki. Borzasztó hallgatni és félek is nehogy legyen valami gond. Mit lehetne tenni a köhögés ellen? Ultrahangos párásító szinte állandóan működik nincs meleg a szobába. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Egy aggódó anya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Tisztelt Asszonyom!

A műtét után 8-10 napig sajnos orrcseppet nem adhat, orrot nem szívhat. Antibiotikum menjen tovább, ha párásítanak, akkor a köptetőnek sincs sok létjogosultsága, étvágy lehet rossz, hisz fáj a műtéti terület, orrból beszélése is emiatt van. 1 hét múlva már teljesen vissza tudnak térni a normál élethez, addig sajnos sokkal több lehetőségük nincsen, mint amit eddig is alkalmaznak. Ha nagyon fokozódnának a panaszok, akkor a kórház visszaveszi a gyereket pár napra, de jobb lenne ezt elkerülni.

Kérdés: 2015. november 30., 23:26; Megválaszolva: 2015. december 01., 10:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula műtét előnye, hátránya?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a...
mandulagyulladás
Tisztelt Dr. Úr! A fiam 2015. október 08-án volt 17 éves. A mandulája és a torka születése óta 2 havonta begyullad szinte rendszeresen. Csak...
garatmandula varratának leesése
Kedves Doktor Úr! 10 napja volt egy garatmandula műtétem altatásban. Hála Istennek nincs a lábadozással gondom (mindent eszek. Napi1-2...
mandula csonk
Tisztelt Doktor Úr! 6 éves koromban távolították el a garatmandulámat, majd körülbelül 20 éves koromban visszanőtt. Illetve a fül-orr-gégész...