Garatmandula eltávolítás von Willebrand szindrómás beteg esetén

Kedves Doktor úr/nő! Mostanában gyakorta van mandulagyulladásom, ami a körzeti orvosom szerint már krónikus, így fontolgatom, hogy kivetessem a garatmandulámat. Ugyan kb. 3 évig nem volt mandulagyulladásom a Broncho Vaxom szedésénél, de mivel egy időre abba kellett hagynom, ismét begyulladt. Emellett von Willebrand szindrómám is van, ami egyes beavatkozásoknál faktorpótlást igényelt. Ahogy hallottam, a hagyományos mandulaműtét nagyobb vérmennyiséggel jár illetve bevérzés is előfordulhat. A kérdésem az lenne, hogy a vérzékenységem mennyiben növeli ennek a bevérzésnek a kockázatát? Milyen egyéb kockázatok lehetnek? Továbbá erős félelmeim vannak a műtét utáni egy két napban, főleg az éjszakákat illetően. Ön szerint egy pár napos kórházi (akár magánklinikai)benntartózkodás a műtétet követően állandó felügyelet mellett lehetséges/indokolt? Elég sok negatív hír is kering a hagyományos műtétről... Jogosak az aggodalmaim az én esetemben? Nagyon megköszönném, ha tudna néhány nyugtató szót mondani.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulaműtét témában

Tisztelt Hölgyem! A von Willebrand szindróma esetén nagyon meggondolandó a műtét, akár 2 hétig is fönnáll a súlyos, nehezen csillapítható vérzése. Úgyhogy csak komoly, lényegében abszolút indikáció esetén lehet a műtétet vállalni, a gyakori mandulagyulladás szerintem nem tartozik ide.

Kérdés: 2014. május 05., 15:27; Megválaszolva: 2014. május 07., 13:30
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban