• Visszatérő nátha szerű tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        19 éves lány vagyok, aki gyakran panaszkodok fej - és torokfájásra, folyik az orrom, gyakran vagyok levert, rossz közérzetű. 6 éve volt mandulamútétem, eltávolították mindkét mandulámat, ami egy időre javulást hozott, azonban az utóbbi időben ismét gyakran megbetegszem. Ilyenkor enyhe lázam van, gennyes ízt érzek a torkomban, mintha állandóan váladék folyna lefele, fekvő állapotban és melegben szinte azonnal bedugul az orrom. Az arcomról készült röntgenfelvétel, amin tiszták az orr- és arcüregeim, viszont duzzatnak látszik az orrnyálkahártyám.Többször felkerestem az orvosaimat, de a felírt gyógyszerek csak ideiglenes enyhülést hoznak, általában 2-3 hét elteltével a tünetek ismét jelentkeznek. Mi okozhatja a problémát? Köszönöm szépen előre is.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a nátha témában

        Tisztelt Kisasszony! Vasomotor rhinitisnek hívják a problémát, ami a tünetei hátterében áll. A serdüléssel összefüggésben beállt változások miatt az orrnyálkahártya duzzadtabbá válik, így légzési akadályt, fokozott váladékképződést okozva. Általában néhány év alatt elmúlik, de van, akinél átmegy allergiás náthába. Neilmed orröblítő (www.orrmoso.hu) használata gyorsan és kíméletesen javíthat állapotán. Ha az sem segít, akkor orrkagyló redukciós műtét is szóbajön.


        Kérdés: 2012. március 01., 16:08; Megválaszolva: 2012. március 02., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: