Koponya MRI vizsgálat eredmény értelmezés...

A napokban egy komplett mindenre kiterjedő koponya MRI vizsgálaton voltam, mert szerettem volna tudni hogy a 2 héttel ezelőtt történt motorbalesetemből kifolyólag, melynek következtében elég jól megütöttem jobb arccsontomat, amely bevérzett a szemüregbe is, nem maradt-e (keletkezett-e) véletlenül koponyán belül is probléma. Az MRI vizsgálatnál 1 résznél írtak "eltérést": ... Az orbitákban eltérés nem mutatkozik. A jobb kp és elülső harmadi rotasejtekben T2 hyperintenzív eltérés vsz megvastagodott nyálkahártya, esetleg folyadékot jelöl.Egyebekben a melléküregek jelmentesek. ... Vélemény: Intracranialisan kóros eltérés nem látható.Jobb oldali jelzett rhinosinusitis. ... Ennek fényében kérdezném, hogy ez pontosan mit jelent? Kell-e valamit tennem ez ügyben? Ez probléma-e illetve mekkora probléma amit írtak? Köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza nátha témában

Tisztelt Uram!

A képalkotó eljárás egy diszkrét megfázás MR jeleit mutatja. Orrfúvás, orrcsepp. Más teendő nincs.

Kérdés: 2015. február 27., 09:37 ;Megválaszolva: 2015. február 27., 13:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Légúti gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A légkondiciáló berendezéstől egy hete torokfájással kezdődő légúti gyulladást/fertőzést kaptam. A torokfájás...
Vírusos megfázás mikor múlik el?
Tisztelt DoktorÚr! Az lenne a kérdésem, hogy vírusos felső légúti fertőzésem van és mikor múlik el? Sima megfázásnak indult, torokfájás...
Baba nátha
10 és fél hónapos kisbabánk este, éjszaka és reggel tortyog. Orra nem folyik, bedugulva nincs. Próbálom egy nap többször is orrszívó-porszívózni...
Orrvérzés után
Félsólégúti megbetegedéssel itthon vagyok.Erős orrvérzés után mikor lehet kifújni az orromat, használhatok-e orr sprayét hamarabb mert nagyon be...
náthanáthanátha
Miért nincs gyógyszer a nátha gyógyítására? Talán azért, mert a tünetek kezelésére készített és eladott, szerintem igen kétséges hatású...