Baba nátha

10 és fél hónapos kisbabánk este, éjszaka és reggel tortyog. Orra nem folyik, bedugulva nincs. Próbálom egy nap többször is orrszívó-porszívózni (előtte Sterimart használunk) , viszont szinte semmi sem jön, csak mininális átlátszó váladék. Utánna hallom, hogy ugyanúgy harákol. Kb. 4 napja van így. Kétszer kap Nasivin cseppet a háziorvos javaslatára. Ő azt mondta, ne szívjuk, mert ez a nyálkahártya duzzanatától van. Mikorra várható, hogy javul a helyzet? Lehet, én nem használom jól az orrszívót? Vagy olyan helyen lehet váladék, amit az nem tud kiszívni? Nem tudom, hogy segítsek kisfiunknak… Köszönöm válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza nátha témában

Tisztelt Asszonyom!

A jelen őszies nyár szakmai tapasztalatom szerint őszies betegségeket hoz a rendelőbe is. Vagyis a gyerek orrnyálkahártyája kissé meg van duzzadva, ez okozza a hangjelenséget. Nasivint és egyéb orrcseppet nem szabad 1 héten túl használni, én inkább csak fizsós sprayt javasolok némi orrszívással (ami egyáltalán nem ártalmas a nyálkahártyának) .

Kérdés: 2014. augusztus 07., 09:59 ;Megválaszolva: 2014. augusztus 09., 08:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Légúti gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A légkondiciáló berendezéstől egy hete torokfájással kezdődő légúti gyulladást/fertőzést kaptam. A torokfájás...
Vírusos megfázás mikor múlik el?
Tisztelt DoktorÚr! Az lenne a kérdésem, hogy vírusos felső légúti fertőzésem van és mikor múlik el? Sima megfázásnak indult, torokfájás...
Koponya MRI vizsgálat eredmény...
A napokban egy komplett mindenre kiterjedő koponya MRI vizsgálaton voltam, mert szerettem volna tudni hogy a 2 héttel ezelőtt történt motorbalesetemből...
Orrvérzés után
Félsólégúti megbetegedéssel itthon vagyok.Erős orrvérzés után mikor lehet kifújni az orromat, használhatok-e orr sprayét hamarabb mert nagyon be...
náthanáthanátha
Miért nincs gyógyszer a nátha gyógyítására? Talán azért, mert a tünetek kezelésére készített és eladott, szerintem igen kétséges hatású...