Krupp és nátha

Tisztelt Gyermekorvos! Máté fiam 2, 5 éves, 7 hónapos korában jelentkezett nála először a krupp. Azóta 3szor voltunk kórházban kruppos rohammal. A legutóbbinál nov7én nem hivtuk a mentőt mert a kúp es a hideg levegő gyorsan segitett! Másnap a gyermekorvos tipikus kruppos rohamot állapított meg. Mondta a tüdeje tiszta, picit piros a torka. Porlasztót napi 3szor alkalmaztunk, orrleszivasnak eredmenye nem volt. Több gyógyszert felírt a doktornő, fenistil csepp, cataflam csepp, ipecaquana, flixotide, ventolin. Következő éjszaka nagyon keveset, de ilyen ugatósan elkezdett köhögni, amin az ablakkitárása rögtön segitett. Mondhatni pár nap elteltével jobban lett elkezdett hurutosan köhögni, de az ipec. Nem segitett ezert ambroxolra váltottunk, különösebb eredménye ennek sem lett. 5 nap utan abbahagytam majd 2 nap kihagyásával elkezdtünk Szinupretet szedni, aztan 2, 5 hét után elkezdett folyni az orra. Tegnap belázasodott elvittem ügyeletre, tapinthatóan és láthatóan nagy volt a mandulája és kicsit fehérres. Mondtak, hogy a tüdeje tiszta, torka picit foltos, csak a lázát csillapitsam, ha szükseges. Ma meg nem volt lázas, arca sápadt, szeme alatt lilás karika van. A délutáni alvásnál is nagyon turtyog az orra. Ma is porlasztottunk és orrleszivtunk, orrotfújtunk többször. Elnézést, amiert ilyen részletesen irok, a kerdesem arra irányul, hogy lehetseges, 2szer is megallapitottak, hogy a tüdeje tiszta akkor a váladék az orrában...? Biztos, hogy erre köptető kell? Esetleg vmilyen erősebb orrcsepp? Kisfiam egyebkent fehér bőrű és szőke. A bölcsöde bevezetését tetszik javasolni? Kerem ne vessenek meg, amiert Önökhöz fordulok segitsegert! Szeretnek előbbre jutni, hogy kisfiam minél előbb túllegyen a betegsegeken. Tisztelettel: Piroska

Dr. Balogh Andrea válasza nátha témában

Kedves Kérdező! A fertőzések felülről a száj, orr felől indulnak és juthatnak le a tüdő felé. Ha a tüdő tiszta az azt jelenti, hogy a fertőzés nem jutott le odáig., Hogy köptető kell e? Akkor érdemes adni, ha elkezdett szakadozva köhögni, de érződik, hogy nehezen jön fel a váladék illetve természetesen ha vizsgálat után az orvos úgy ítéli meg. Ha lehet érdemes elkerülni a bölcsit, ha nem tudják akkor jó ha gyermekorvosukkal felíratnak immunerősítőt a bölcsibe menetel előtt. Orrspraynek az Euphorbium compositumot jó szívvel ajánlom. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Megválaszolva: 2016. november 30.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Légúti gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A légkondiciáló berendezéstől egy hete torokfájással kezdődő légúti gyulladást/fertőzést kaptam. A torokfájás megszűnt 2 nap után,...
Vírusos megfázás mikor múlik el?
Tisztelt DoktorÚr! Az lenne a kérdésem, hogy vírusos felső légúti fertőzésem van és mikor múlik el? Sima megfázásnak indult, torokfájás, bőséges orrfolyás...
Koponya MRI vizsgálat eredmény...
A napokban egy komplett mindenre kiterjedő koponya MRI vizsgálaton voltam, mert szerettem volna tudni, hogy a 2 héttel ezelőtt történt motorbalesetemből...
Baba nátha
10 és fél hónapos kisbabánk este, éjszaka és reggel tortyog. Orra nem folyik, bedugulva nincs. Próbálom egy nap többször is orrszívó-porszívózni (előtte...
Orrvérzés után
Félsólégúti megbetegedéssel itthon vagyok. Erős orrvérzés után mikor lehet kifújni az orromat, használhatok-e orr sprayét hamarabb mert nagyon be van dugulva...
Náthanáthanátha
Miért nincs gyógyszer a nátha gyógyítására? Talán azért, mert a tünetek kezelésére készített és eladott, szerintem igen kétséges hatású gyógyhatású...