• Hurutos a gyerekem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam két héttel ezelőtt belázasodott. 3. nap látta gyerekorvos, tüdeje tiszta, nem köhög, nem náthás, biztos vmi vírus... 5. nap (még mindig lázasan) elvittem fül-orr-gégészhez aki arcüreggyulladást diagnosztizált, kapott Zinatot, amit egy hétig szedett. (A gyógyszer másnapján már nem volt lázas). Közben kicsit be is náthásodott, átlátszó váladék jött az orrából, ami nála elég szokatlan, mert MINDIG zöldes-sárga váladék jön az orrából ha náthás. Köhögni is kezdett, mivel szedte a Fluimucilt, ezért jó hurutosan. Beszedte az antibiotikumot, a nátha elmúlt, több, mint egy hét Fluimucil után átálltunk a lándzsás útifűre, amit négy napja szed. (A gyógyszert három napja hagyta abba). Kérdésem az, hogy hallom, hogy a gyerekben még van hurut. Kissé rekedtes a hangja, köszörülnie kell a torkát. HOgy tudom a gyerekből elmulasztani a hurutot? LÁmpázunk naponta kétszer, szed C vitamint, napi kétszer kapja a lándzsás útifüvet, de én anyaként hallom, hogy a gyerekben benne van a hurut. Tudom ha nem kezelem súlyosabb lesz.(Éjszaka hideg párásítok) Mit csináljak? Köszönettel.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a nátha témában

        Tisztelt Szülő! Az eddigi kezelésen kívül levegőzés napi 1 vagy 2 aLKALOMMAL minimum 1 óráig, gyakori orrfúvás, esetleg NeilMed orröblítő használata. Lámpázást elhagynám. Köptetőből inkább a modern karbocisztein típusút adja pl. Solmucol 100.


        Kérdés: 2012. február 24., 19:22; Megválaszolva: 2012. február 27., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: