Fogak

Kedves Doktorno! aszt szeretnem kerdezni, hogy nem tud ajanlani valami mondot fogfeheritesre? Reggel es este szoktam mosni neha delbe is ha olyant eszek, de vagyom feherebb fogakra.Fogorvoshoz pedig csak ezert, fogfeheritesert nem mennek.Valami itthoni modszer nincs?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogászat témában

Kedves Kérdező!

Fogfehérítés során a hidrogén-, vagy karbamid-peroxidból felszabaduló oxigén oldja a fog színező anyagát, szennyeződését. Az otthoni fehérítők ált. karbamid-peroxid tartalmúak, amely gyengébb és lassúbb hatású. Többféle termék közül válogathat, kapható fehérítő toll, fogfehérítő matrica, sín. Utóbbi esetében a kissé felmelegített sínt kell a saját fogaira simítani, majd ebbe helyezni a gélt, vagy már a hatóanyagot tartalmazó szivacsot. A kezelést több napig kell ismételni. Hátránya, hogy lassúbb, irritálhatja az ínyt, a fehérítés után érzékenység tapasztalható. Mindenképp ajánlanám előtte a fogorvosi vizsgálatot, a fogkő eltávolítását, a szuvas fogak ellátását és kérjen bátran tanácsot fogorvosától.

Kérdés: 2011. február 26., 13:33; Megválaszolva: 2011. március 02., 20:26
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...