bal felső 6os gyulladt fog húzása

Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent állt akármennyi antibiotikumot beszedtem. Március 10én elmentem fül-orr-gégész szakorvoshoz, aki megállapította hogy krónikus arcüreggyulladásom van. Valószínű fogászati okokból. Elmentem tehát ct-re szájsebészetre és azt mondták, hogy a bal felső 6osom miatt van az egész. Ez egy több éve gyökérkezelt fog. Nem okoz fájdalmat. 24-én megműtötték az arcüregemet. Elvileg kitisztították. Csütörtökön visszamentem a szájsebészetre, ahol csináltak egy kontroll ct-t ami nagyon elkeserített, mivel ugyanolyan fedett volt az arcüregem holott az arcüregi panaszaim megszűntek. A fül orr gégész azt mondta, megvastagodott nyálkahártya és amíg nem húzzák ki a fogamat addig az úgy is marad. Illetve, a bal oldali arcom kicsit el van torzulva. NEm konkrétan feldagadva, csak nem feltűnően de láthatóan feljebb tolódott. Pl nem egy síkban van a szemöldökvonalam stb. Bal oldalon a nyirokcsomóim is duzzadtak. Konkrét kérdésem az lenne, hogy ez mind valóban attól az egy fogtól lenne? Mindenképp eltávolításra kerül az a fog, de félek, hogy nem emiatt van az egész. Az utolsó papíromra azt írták: Granuloma periap.26 Kihúzás után félek az ujjabb gyulladástól és a következményektől mert a rtg felvétlenis látszik hogy belelóg az arcüregbe a gyökerek szóval meg fog nyílni. Mennyi az esély ujabb fertőzés kialakulására? Nagyon szépen köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fogászat témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban a krónikus arcüreggyulladás lehet fog eredetű, és a fogászati beavatkozás okozhat arcüreg szövődményt. Szájsebésszel, fogorvossal kellene megbeszélnie kérdéseit. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2016. április 24., 06:43; Megválaszolva: 2016. április 24., 18:32
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt