Szájsebészet, góc szövődményei, fogpótlás tb

Tisztelt Doktor.Kálváriám 5 hónapja kezdődött nyelési zavarokkal.3 hónapja már semmilyen szilárdat darabosat nem tudok lenyelni.Pépest és folyadékot is gyakran félrenyelem és feleakkorát tudok nyelni mint normálisan illetve rugalmatlan a nyelőcsövem.Szintén három hónapja szívgörcsös állapottal vittek ügyeletre ahol rendbe raktak és ezzel egy időben a bal lapocka, hátamon is gyulladt érzésem van. A szívgörcsös állapot után, most is fáradékony vagyok, gyakran elsápadok, olyan érzésem van mintha sorvadna a bal mellkasom izom és idegrendszere.Dolgozni nem tudok és heti rendszerességgel járok ügyeletre ahol adnak izomlazító, nyugtató, fájdalomcsillapító injekciót ami enyhíti a tüneteket és el tudom így látni magam, tudok gyalogolni. Vizsgálataim: kardiológia, ortopédia, belgyógyászati, pszihés, fül orr gégész, röntgenek, ultrahangok, gyomortükrözés, labor.Nagyrészt negatívak lettek a tüneteim nem magyarázzák. A fogaim szörnyű állapotban vannak 23 éves koromig ecsetelték, kezelték, fúrták, erősítették őket de gyerekkorom óta csak romlanak. A kezelés 23 éves koromtól abbamaradt pénz hiányában. Most a szájsebészeten azt mondták hogy az ÖSSZES fogamat, bennmaradt gyökeret kiesett gyökértömést el kell távolítani. Amint megvannak a belgyógyászati eredmények elkezdik a kezelést. (Autoimmun betegség és más idegrendszeri, neurológiai betegség még nem lett diagnosztizálva) Kérdéseim: Góc betegség okozhat e ennyire súlyos tüneteket? Mivel ennyire leromlott az állapotom és az összes fogamról van szó kérhetem e a szájsebészt hogy altatásban csinálja meg az operációt. Mivel a kényelmetlen testhelyzet és egyéb más fájdalom is a "szívidegemre" is sugárzik, már nem hiszem hogy jól viselném a több fájdalomcsillapítós beavatkozást és hogy folyamatosan gyulladt legyen az ínyem.Régebben a gyökérkezelést is kibírtam fájdalomcsillapító injekció nélkül. Most nem hiszem hogy kibírnám egy óráig a fogorvosi székben már magát a fekvést se. Illetve a fogpótlás ingyenes e ha az összes fogamról van szó. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ágics Anikó válasza fogászat témában

Tisztelt Kérdező!

Fogászati góc ennyire súlyos tüneteket nem szokott okozni.

Ha a szájsebészeten gócnak ítélték a fogait és a megmaradt gyöketeket, azok eltávolítása indokolt.

Nem kell feltétlenül egyszerre kiszedni őket, de ha meg tudja beszélni a szájsebésszel, esetleg elvállalja altatásban. Tudtommal a Tb nem finanszírozza az altatásban való kezelést..

A teljes kivehető fogpótlásra van támogatás, ezt majd a körzeti fogorvosával tudja részletesen megbeszélni.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Ágics Anikó

Kérdés: 2012. július 01., 15:46; Megválaszolva: 2012. július 01., 22:35
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...