Szexuális úton terjedő betegségek?

Üdvözlöm. Egy nap telt el, hogy intim kapcsolatot létesítettem egy lakáson dolgozó, ápolt prostituálttal és az események hevében elfelejtettem, hogy kb. 12 órával előtte evés közben ráharaptam a nyelvemre és keletkezett rajta talán egy kis seb. Az együttlét előtt közvetlen használtam szájvizet. Csókolózás és kölcsönös orális szex is történt, melynél én használtam óvszert a péniszen, de vaginális óvszer használata elmaradt orális szex közben. Az aktus végén jutott eszembe, hogy talán nagy butaságot követtem el és egyből öblögetni kezdtem szájvízzel, majd vízzel. Mikor hazaértem, még öblögettem svédcseppel és vízzel, hátha jót csinálok a dologgal, gondoltam. A lány intelligens volt és ápolt, de akkor is ott mozog a fejemben a ha szócska. Sportolok, minden napra extra vitaminokat szedek, nem tudom, hogy ez mennyire teszi ellenállóbbá a szervezetem szexuális betegségek ellen. A kérdésem az lenne, hogy milyen betegségeket lehet elkapni ilyen módon, van- e valami gyors megelőzés ellenük utólagosan, ami gyorsan hat, oltás, gyógyszer, bármi, (kb.mint egy fogamzásgátló tabletta x órával aktus után)? Ha van, akkor aktus után mennyi idővel bezárólag alkalmazhatóak, hatásosak-e? Elmenjek- szűrővizsgálatokra és ha igen, milyen vizsgálatokra és mennyi idő elteltével az együttlét után?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza STD témában

Szinte minden szexuális úton terjedő fertőzést elkaphat így is. Sajnos aktus utáni gyógyszerről még nem tudok. Ha nincsenek tünetek, akkor az aktus után 6 héttel érdemes felkeresnie egy STD szakrendelést.

Kérdés: 2018. június 23., 09:23; Megválaszolva: 2018. június 26., 19:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Gardenella, BV, el nem mulo panaszok
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Evek ota probaljuk a cimben szereplo problemat gyogyitani, antibiotikum, kulonbozo restore meg lactotermekekkel, sajnos...
Alkalmi szex
Hosszabb ideje nincsen tartós kapcsolatom, így szeretnék alkalmi partnerrel (örömlány) kapcsolatot létesíteni. Normál és orális szex is óvszerrel...
HIV fertőzés orális szex útján?
Hétvégén bulizas után felkerestem egy lányt a rossányokm.hu-ról. Az aktus óvszerral történt, de orálisan kielégitettük egymást. Ápolt lány...
Lágyéki nyirokcsomó nagyobbodás...
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! A jobb combtőmnél 3 hónappal ezelőtt megduzzadt a nyirokcsomóm, így elmentem a háziorvoshoz.Elküldött vérvételre és...