Gardenella, BV, el nem mulo panaszok

Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Evek ota probaljuk a cimben szereplo problemat gyogyitani, antibiotikum, kulonbozo restore meg lactotermekekkel, sajnos sikertelenul. Tobb orvos latott mar, kezelesi modok eltertek, de eddig semmi nem valtotta ki a kivant gyogyulast. Utolso rakszuresem aprilisban volt, P2 negativ, minden rendben. Komplett STD szuresem is akkor volt, millionyi szamban megnovekedett Atopobium vaginae es tizernel is nagyobb gardenella ertek. Minden mas negativ. Doxicylin, Mycosyst, Gynoxin kezeles, majd lactofeel. Tobb kurat vegigcsinaltuk az evek alatt. Kezeles alatt es kozvetlenul utana rendben van minden, de aztan ismet kezdem elolrol, ha van kapcsolatom, ha nincs. 3 eve van ez. Elmult fel evben stabil parkapcsolatban eltem, orvos jovahagyasaval ovszer nelkul is volt kozosules. Ez volt az elso ferfi evek ota gumi nelkul, minden Stdje negativ volt. Gyakran tapasztaltam kremes allagu folyast es apro feher pottyok jelentek meg a csiklon es korulotte levo boron. Sem fajdalom, sem viszketes nem tarsult hozza. Erre Gynophilus restoret kaptam es Travocort kremet. Elmult, de ugyanugy visszatert. Paromat nem kezeltek, tunetmentes. Nem allt modomban heti egyszer orvoshoz menni, igy magam probaltam enyhiteni kulonbozo lacto es restore termekekkel. Az a gyanum, hogy csak atadtam a partneremnek valamit, amit o visszapasszolgatott nekem. Viszont nem minden egyuttlet utan jelentkeztek a tunetek,illetve volt olyan, hogy ovszeres hasznaltat utan jottek elo. Sot, akkor is jelentkeznek ezek a pöttyök, ha magamhoz nyulok. Orvosom mondta, hogy ne a partneremben keressem az okot, az en szervezetem valtja ezt ki. Turelemmel allitsam vissza a huvelyfloramat. Most mar volt partnerem miatt aggodok. Az lenne a kerdesem, szukseges-e kivizsgaltatnia magat, foleg gardenellara? Mindvegig tudott a problemamrol. De nem szeretnem, hogy baja legyen illetve tovabbadja. Megtisztelo valaszat elore is koszonom es ha a fentiek alapjan javasolni tud egyeb kezelest, szivesen fogadom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza STD témában

Kedves Kérdező, amennyiben a Gardnerellára partnere nem kapott kezelést, az óvszer nélküli együttlét miatt arra szükség lenne, lett volna. Véleményem szerint nem STD kórokozókban kell gondolkodni ilyen elhúzódó esetekben, hanem a hüvelyflóra összetételének megváltozására kell gondolni, ott kellene megfelelő mikrobiológiai eljárással székletflóra baktériumokat keresni, melyek nem oda valók. Sok esetben egy általános tenyésztési eljárásnál ezt nem részletezi ki a laborletet, ha külön nem kérik. Tisztelettel: Sarkadi Adrien

Kérdés: 2020. október 25., 09:44; Megválaszolva: 2020. december 13., 19:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Alkalmi szex
Hosszabb ideje nincsen tartós kapcsolatom, így szeretnék alkalmi partnerrel (örömlány) kapcsolatot létesíteni. Normál és orális szex is óvszerrel...
HIV fertőzés orális szex útján?
Hétvégén bulizas után felkerestem egy lányt a rossányokm.hu-ról. Az aktus óvszerral történt, de orálisan kielégitettük egymást. Ápolt lány...
Lágyéki nyirokcsomó nagyobbodás...
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! A jobb combtőmnél 3 hónappal ezelőtt megduzzadt a nyirokcsomóm, így elmentem a háziorvoshoz.Elküldött vérvételre és...