Alkalmi szex

Hosszabb ideje nincsen tartós kapcsolatom, így szeretnék alkalmi partnerrel (örömlány) kapcsolatot létesíteni. Normál és orális szex is óvszerrel történne. A kérdésem hogy fertőzés, nemi betegség ilyenfajta védekezés esetén elkapható? Illetve milyen további védekezés, tanács javasolt? Továbbá a bőr a bőrrel való érintkezés során elkapható bármiféle betegség? (csók is kizárt) Köszönettel!

Dr. Sarkadi Adrien válasza STD témában

Kedves Kérdező!

Az egyik legfontosabb szexuális úton terjedő és potenciálisan komolyabb következményekkel is járó, bőrérintkezéssel is átadható fertőzés a HPV vírus fertőzés, ennek átadása óvszer haszálatával sem kerülhető el, a vírus hordozása jelentős arányban nem jár tünetekkel, így nincs esély a gyanú felmerülésére. Az együttlét után egy rutin STD szűrővizsgálat a leggyakoribb kórokozók irányában megfontolandó. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. október 04., 17:04; Megválaszolva: 2020. október 07., 21:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Gardenella, BV, el nem mulo panaszok
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Evek ota probaljuk a cimben szereplo problemat gyogyitani, antibiotikum, kulonbozo restore meg lactotermekekkel, sajnos...
HIV fertőzés orális szex útján?
Hétvégén bulizas után felkerestem egy lányt a rossányokm.hu-ról. Az aktus óvszerral történt, de orálisan kielégitettük egymást. Ápolt lány...
Szexuális úton terjedő betegségek?...
Üdvözlöm. Egy nap telt el, hogy intim kapcsolatot létesítettem egy lakáson dolgozó, ápolt prostituálttal és az események hevében elfelejtettem...
Lágyéki nyirokcsomó nagyobbodás...
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! A jobb combtőmnél 3 hónappal ezelőtt megduzzadt a nyirokcsomóm, így elmentem a háziorvoshoz.Elküldött vérvételre és...