STD lelet értelmezése/kérdések

Tisztelt Doktornő! Védekezés nélküli aktus után 6-7 héttel elmentem egy STD vérvételes szűrésre, mert a nyakamnál fájtak a nyirokcsomóim, fájt a torkom, hőemelkedésem volt. A szűrésen az Önnek csatolt dokumentumban feltüntetett eredményekkel találkoztam. Egy kivétellel minden érték a referenciaértékek negatív tartományában van. Hiányos biológiai tudásom miatt azonban lenne néhány kérdésem Önhöz a lelet eredményeivel kapcsolatban: 1. HSV-2 IgG értéke: 10,7 U/ml tehát szeronegatív. Ha nem 0 az érték, az azt jelenti, hogy én már megfertőződtem valaha HSV-2 vírussal? (hiszen az IgG ellenanyagot jelent) 2. HCV elleni antitest értéke: 0,05 tehát bőven szeronegatív. 3. HIV-1-2 p24 antigén elleni antitest értéke: 0,24 tehát szeronegatív. Mi az oka annak, hogy az eredmények itt sem 0 értékűek? Ez azt jelenti, hogy van antitest a szervezetemben és megfertőződtem? Van-e félnivalóm? Szükséges még egyszer elmennem ezekre a vizsgálatokra, vagy megnyugodhatok ez ügyben? A laboratóriumi eredményemet csatolt fájlként elküldtem Önnek. (Sajnos nem tudom a vizsgálatok/tesztek típusát/gyártót.) Segítségét megköszönve: Egy aggódó fiatal

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza STD témában

Kedves Kérdező,

ezek az eredmények teljesen negatívak. Kivételt képez a HSV 1 vírus fertőzés, amelyen a Kérdező korábban már átesett és jelenleg védő antitestekkel rendelkezik ellene. Ezen a vírusfertőzésen 25 éves korára a populáció 90 %-a átesik, így ez egy természetes lelet. A többi kórokozóval Ön soha nem találkozott, az Ön számára csak az a fontos információ, hogy melyek a referencia tartományok értékei az egyes eredményekhez, a többi laboranalitikai kérdés. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Kérdés: 2021. március 02., 11:40; Megválaszolva: 2021. március 03., 07:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Gardenella, BV, el nem mulo panaszok
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Evek ota probaljuk a cimben szereplo problemat gyogyitani, antibiotikum, kulonbozo restore meg lactotermekekkel, sajnos...
Alkalmi szex
Hosszabb ideje nincsen tartós kapcsolatom, így szeretnék alkalmi partnerrel (örömlány) kapcsolatot létesíteni. Normál és orális szex is óvszerrel...
HIV fertőzés orális szex útján?
Hétvégén bulizas után felkerestem egy lányt a rossányokm.hu-ról. Az aktus óvszerral történt, de orálisan kielégitettük egymást. Ápolt lány...
Lágyéki nyirokcsomó nagyobbodás...
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! A jobb combtőmnél 3 hónappal ezelőtt megduzzadt a nyirokcsomóm, így elmentem a háziorvoshoz.Elküldött vérvételre és...