• kéz-láb szájbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kéz-láb szájbetegség íránt érdeklődnék. Bölcsődében dolgozom, 1-3 év körüli gyerekekkel. Napokban ( 07.03.-án ) 2 kisgyermeknek is magas láza lett, szülő elvitte orvoshoz, másnap kaptuk telefont, hogy testükün, szájukban, kezükön, talpukon ez a bizonyos kéz-láb szájbetegség kiütései láthatók. Háziorvosuk üzeni, hogy mivel ez egy zárt közösség, ezért aki akkor itt volt, a lappangási idő alatt, az valószínű megfertőződött. Mennyi lappangási idő? Pontosan hogy is terjed? Hány nap alatt múlnak el pöttyök? Illetve ami engem nagyon foglalkoztat, az az, hogy mi felnőttek is elkaphatjuk? Nálunk is ilyen kiütések formájában jönnek elő? 2 hét múlva lesz esküvőm, illetve utána nászút, ezért is vagyok "izgatott", nehogy akkor jöjjön ki rajtam. Illetve szerintem egyik kisfiún is az volt, de már száradó, műló félben van, de neki nem volt annyira látványos testén, mint a mostani kislánynak, viszont ez a fiú végig jelen volt, de érezhető volt, hogy szülei gyógyszerezték. Gondolom ő szépen körbefertőzött mindenkit? Válaszát nagyon szépen köszönöm:

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Kérdező! A betegséget vírus okozza és cseppfertőzéssel terjed. Lappangási ideje 3-7 nap, általában kisgyermekeken fordul elő, közösségekben, felnőttek nem veszélyeztetettek. A betegség 1-2 napig lázzal jár, 2 napon belül megjelennek a kiütések, melyek egy hét alatt nyomtalanul eltünnek. Ha járványos megbetegedés fordul elő, megfontolandó az óvoda, bölcsőde bezárása.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. július 04., 21:06; Megválaszolva: 2012. július 07., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki HIV vírussal fertőzött és annak az egyik ruhájával(pl nadrág) valaki maszturbál akkor az elkaphatja a betegséget? Vagy egyáltalán a ruhán megmarad a fertőzés, mert én azt olvastam, hogy csak...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció